00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

עוגיות מקרון Macaroons

18/08/2010

עוגיות מקרון Macaroons מוכרות היטב בצרפת,

עוגיה שכולה שקדים, סוכר וחלבון ועוד תוספות ומילויים מענגים.

זו עוגיה מסוג העוגיות שאתה רואה בתמונה ואומר - אני לא מסוגל להכין - זה למקצוענים בלבד!

אבל כשאתה מעיז אתה מגלה שהדבר פשוט וממש לא מסובך!

התוצאה נהדרת, המראה יפהפה והטעם - נפלא והכי חשוב -

כל אחד יכול!!!!

 

אני בחרתי מהמוני המתכונים המוצעים ברשת במתכון של נטלי מהבלוג עוגיו.נט

הכמות בו קטנה במיוחד מתאים למי שמתנסה בפעם הראשונה.

אני הכנתי 3 פעמים את אותה כמות ושיניתי טעמים - שווה!

 

המתכון המקורי בקישור הבאhttp://parischezsharon.blogspot.com/2009/10/blog-post.html 

המתכון הבסיסי ללא מלית/נטלי עוגיו.נט

חומרים:

100 גר' אבקת סוכר

65 גר' שקדים טחונים

50 גר' חלבון

20 גר' סוכר

ההכנה:

טוחנים יחד במעבד מזון אבקת סוכר ושקדים טחונים לאבקה דקה מאוד.

מנפים את האבקה דרך מסננת דקה.

מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב, ומקפלים פנימה את תערובת השקדים.


מחממים תנור ל150 מעלות, ובינתיים משאירים את התבניות בחוץ למשך כחצי שעה על מנת שיקבלו קרום.

אופים כ10-12 דק' (לי לוקח 10 דק' בדיוק, אבל זה תלוי כמובן בגודל הזילוף).

מניחים לקירור ורק אז משחררים את העוגיות.

* מכינים מלית וממלאים זוגות של מקרונs

 

לצד התמונות אוסיף את הארותיי ותובנותיי(יוכי)

 

החומרים: שקדים טחונים דק דק(קניתי בסופר), אבקת סוכר, סוכר רגיל, חלבון ביצה -

חובה משקל דיגיטלי לשקילת המצרכים - הדיוק חשוב!

לסנן את החומרים היבשים למעט הסוכר הרגיל ולהעביר לקערה דרך מסננת.

(לא טחנתי שוב במעבד מזון)

הבלילה מוכנה - הקצפתי את החלבונים עם סוכר רגיל לקצף חלק - לא קשה ממש דקה של ערבול ולערבב בתנועות קיפול את כל החומרים היבשים. לתערובת זו לא הוספתי כל תוספת.

מזלפים את הבלילה החלקה על משטח סיליקון או על נייר אפייה, להקפיד ליצור עיגולים שווים(להשאיר מרווח בין עוגיה לחברתה), לא לזלף עוגיה גדולה!

להשאיר בתבנית לפחות חצי שעה או יותר (לפני האפייה)- חשוב לקבלת ברק יפה וקרום!

המקרונים יצאו מאפייה בתנור חם - טורבו 150-160 מעלות כ 12 דקות לא יותר!

להניח להתקרר ורק אז לשחרר!

בלילה נוספת - החומרים בדיוק אותו דבר רק הורדתי כפית (מדידה) מהסוכר (אבקה) והוספתי כפית נס קפה.

מקרון בטעם שוקו - פשוט להוריד מכמות אבקת הסוכר כפית מדידה ולהוסיף כפית שוקולית.

מקרון קפה במלית גנאש סמיך של שוקולד מריר + קצפת צמחית בכמות זהה - הוספתי כפית פודינג וניל לעיבוי נוסף - חשוב לקרר היטב את המלית שלא תישפך החוצה מהמקרון

מקרון לבן ללא תוספות - במלית גנאש שמנת מתוקה עם שוקולד חלב.

הקישוט מעט - נס קפה מהול בטיפת מים וציור ע"י מכחול.

מקרון שוקו במלית שוקולד לבן + שמנת מתוקה בכמויות זהות 1:1, אפשר להסמיך עם תוספת של אבקת פודינג וניל אינסטנט - לצנן לפני המילוי.

את העוגיות אפשר להקפיא ולשמור גם במקרר -

תהנו - שווה את המאמץ - ושוב - לא מסובך ולא קשה - תהנו, יוכי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת