00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

ריבת חצילונים מרוקאית

ריבת חצילונים מרוקאית

"מעז'ון דלבדלז'אן"

 

לריבה הזו יש המון  גירסאות,חלק  מכינים עם אגוז מוסקט,ציפורן,קינמון,ועוד

פה בספר עם תרמיל וניל

לא היה לי, שמתי מעט קינמון

מאוד טעימה.

 

מקור:מספר :"הבישול המרוקאי של אמא" : רחל  קינן

 

(הערות שלי בסוגריים)

 

חומרים:

1 ק"ג חצילים קטנים (להשתדל כמה שיותר קטנים)

1 ק"ג סוכר

1 תרמיל וניל(לא שמתי שמתי חצי כפית קינמון טחון בשלב של הוספת הלימון.)

1 כף מיץ מלימון טרי

 

הכנה:

חותכים בזהירות את החלק הירוק(משאירים את הגבעול כדי שאפשר יהיה להחזיק את הריבה כשהיא מוכנה)

דוקרים במזלג את החציל מכל הכיוונים

שמים בסיר ומרתיחים(בערך כ5 דקות)

שופכים את המים, מניחים בסיר את החצילים והסוכר מכסים ומניחים בצד 3 שעות(סיר רחב)

לאחר 3 שעות מבשלים על אש נמוכה 50 דקות(יש לערבב מדי פעם)

לאחר 50 דקות להוסיף את הלימון לערבב ולבשל עוד 20 דקות.

יוצקים לצנצנות עם הסירופ

(כשאוכלים להוציא מהצנצנת  עם מזלג ולא עם היד)

 

בהצלחה!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת