33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

סהרוני שוקולד.

עוגות שמרים שוקולד הם הן העוגות הטובות ביותר לדעת משפחתי.

גיסות שלי אמא שלי ודודה שלי מתמחות באפיייה של שמרים, שמנות, עסיסיות ממולאות בשוקלד נוטלה, שוקולד השחר וכל טוב אחר.הריח בבית בעת האפייה הוא משכר.

אני לא נוטה לאפות עוגות מסוג זה מטעמי שמירה על המשקל, אבל מצד שני מאוד קשה לי לעמוד בפיתוי כשאנחנו מתארחים אצל אימי בארוחת שישי וגיסתי מביאה עוגה כזו....וזה קורה לעיתים לא קרובות.

בסדנת אפייה שאני מעבירה בקיץ החלטנו לשלב סהרוני שמרים, החוויה לילדים היתה טובה, הבצק היה רך ונימוח וקל לשימוש. המתכון נלקח מתוך הספר של נירה שויאר, סהרונים מתוקים.

30 גרם שמרים,

3/4 כוס מים או חלב,

1 כף סוכר.

לחמם את הנוזל לחום פושר לערבב עם השמרים והסוכר בכוס, ולהשהות לתפיחה  במקום חמים, כ 10 דקות או עד שהעיסה מתחילה לתסוס.

4 כוסות קמח,

4 חלמונים ,(ניתן ביצים שלמות),

1/4 כוס סוכר,

קורט מלח,

להכניס את החומרים כולל השמרים לקערה,להוסיף 200 גרם חמאה רכה חתוכה ולפזר על החומרים שבקערה- לאחד בתנועות לישה עד שמתקבל בצק רך. להתפיח כ 1/2 שעה , ללוש פעם שנייה ולהכין גליל.

לחלק את הבצק ל 6 חלקים, לרדד כל חלק על משטח מקומח לעלה שקוטרו 20 ס"מ.

מלית למילוי-

1 כוס סוכר,

1/4 כוס אבקת קקאו,

1 כוס שקדים או אגוזים קצוצים.

50 גרם מרגרינה מומסת.

לחלק כל עלה ל 12 משולשים, למרוח מעט חמאה ולפזר את המלית, לגלגל כל משולש לצורת סהרון, להניח בתבנית אפייה, להתפיח מעט להבריק בביצה בלולה במעט מים ולאפות כ 20 -25 דקות עד שהעוגות שחומות.

תיראו איזה יופי של עוגות יצאו לנו. הילדים העידו שהטעם היה איכותי וטעים מאוד.

שמחתי לשתף , השבוע זהו השבוע האחרון בסדנא ומכינים פיצות.

שבוע טוב אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת