88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מק`לובה צמחונית של בתיה

 

 

 

אני קוראת לזה מק'לובה של בתיה, כי המק'לובה הרגילה מכילה בתוכה

בשר והמנה שלי היא צמחונית  

קוראים לאוכל מק'לובה, כי בערבית המילה מק'לובה זה הפוך, מגישים את המק'לובה כשהיא הפוכה

 האורז למטה והירקות למעלה, ונראית כמו עוגה

מצרכים 

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

1 חציל חתוך לקוביות – להמליח לשים במסננת לשעה להגיר נוזלים ומרירות

1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים מושרית במים עם חומץ לחצי שעה

2 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לחתיכות

1 בצל גדול פרוס לעיגולים

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1 כף מלח

1 כוס שמן קנולה לטיגון

3 כפות  שמן לבישול האורז 

הוראות הכנה 

לטגן בשמן הבצל, חצילים, כרוביות הגזר והתפוח אדמה, להוציא למסננת, לטגן כל ירק בנפרד

אפשר להתחיל עם הבצל, מוסיף טעם לבאים אחריו שנכנסים לסיר 

לא לשפוך את השמן שטיגנו בו את הירקות 

לבשל את האורז: להכניס את המים לסיר, להוסיף מלח ו- 3 כפות שמן, להביא לרתיחה, כשרותח

להכניס את האורז, לערבב מעט ולאחר הרתיחה הבאה, להנמיך האש ולבשל רק 10 דקות 

לשפוך את האורז למסננת ולערבב מעט שלא ידבק, להעביר לקערה

 הרכבת המנה 

להכניס את כל הירקות שטיגנו לסיר או לתבנית עגולה לשפוך מעל את האורז וליישר  

לכסות בסיר או בנייר כסף ולהכניס לתנור לחצי שעה בחום של 150 מעלות

כשמגישים את האורז, להניח מעל הסיר צלחת גדולה ולהפוך את הסיר על הצלחת כדי שהמקלובה

תצא כמו עוגה

 

ועוד תמונה אחרי שפירקנו את המק'לובה/העוגה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת