00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

תפריט יומולדת ומתכון לעוגה

למרות הארגזים והבלאגן בבית, בשבוע וחצי האחרונים הספקנו גם לחגוג 2 אירועים: יומולדת משפחתי גדול לבת ( שנתיים) ומסיבת פרידה מהכיתה וההורים לנסיך שלי. למסיבת היומולדת הכנתי תפריט עשיר הכולל הרבה אוכל וקינוחים. למסיבת הפרידה הכנתי רק 2 סוגי עוגיות וזה היה ממש נהדר( אבל על כך בפוסט אחר).

התפריט של היומולדת היה חלבי , מיועד לכ25 איש ומאד עשיר לטעמי , ואפילו, בסיכומו של דבר -גדול מדיי. לומדים, להבא אפחית.

תפריט יומולדת שנתיים:

לחם אגוזים ולחם זיתים- קנוי.
סלט כרוב סיני - אמי היקרה
סלט חסה עם ויניגרט מתקתק ומנגו
סלט גזר ואגוזים מקורמלים
סלט ירוק עם פיצוחים- אמא הכינה
טחינה ומטבל כוסברה
חצילים ובטטה אפוייים עם טחינה
שעועית ירוקה מוקפצת עם אגוזים וחמוציות

פריקסה- חמותי האלופה הכינה
פיצות ביתיות- של גיסתי המדהימה
קיש גבינה- הכינה אחותי האהובה

פשטידת קישואים של קובי בר
טארט בצל בחרדל ודבש
חצילים בפרמזן או Eggplant parmesan
קינוחים:
עוגת שזיפים של אהרוני
עוגת כמו סברינה
עוגת שוקולד קפואה
עוגת גבינה- אחותי היקרה

אחת העוגות שהכנתי הייתה עוגת כמו סברינה, עוגה קלה קלה וכייפית נורא, במיוחד למי שאוהב את מרקם השמנת המתוקה ועוגה ספוגית רכה, עסיסית וטעימה, יאמי, כמה שזה טעים. שכחתי לאמר שהעוגה הזו אכן גם מותאמת לפסח, אבל כיוון שזה לא מורגש בטעם, אני מכינה אותה לאירועים כל השנה.

הקרדיט מגיע לאחת מדודתי היקרות.

זו העוגה היחידה שחוסלה בארוע עד תום! האחרות חולקו לאורחים....

מתכון לעוגת כמו סברינה מ ע ו ל ה ! 

מתאים לתבנית פיירקס גדולה ( לא מתאים לחד פעמית כי היא עדינה מדיי)

המצרכים:
לטורט:

7 ביצים מופרדות
7 כפות קמח מצה או פירורי לחם
7 כפות סוכר
1 כף קמח תופח או רגיל ובפסח אפשר כף קמח תפ"א

הסירופ:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
1 פקק וחצי של ליקר שקוף (לא צבעוני) - שמתי ברנדי

לקרם:
2 שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר

ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני.

לטורט: מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב . לקפל לתוך הקצף את קמח המצה ואת כף הקמח ( כיוון שזה רק כף, לא רלוונטי אם זה קמח רגיל או תופח) וכמובן לקפל גם את החלמונים פנימה.
לשמן תבנית פיירקס גדולה בספריי שמן ולהכניס התערובת פנימה. להכניס לתנור חם          ל30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

בזמן שהעוגה בתנור להכין את הסירופ: לבשל מים, סוכר וליקר בסיר קטן עד שירתח, לכבות .
עם צאת העוגה מהתנור באמצעות כף לפזר את הסירופ על העוגה, לדאוג שהסירופ יגיע לכל המקומות. העדיפות כאן היא לתבנית פיירקס גדולה, כיוון שזו מאפשרת לנו לראות איפה עדיין הסירופ לא נספג....

להניח את העוגה להתקררות מלאה.

הכנת הקרם: להקציף שמנת מתוקה וסוכר( שימו לב זה 3 כפיות לא כפות) לקצף רך ולשפוך על העוגה.

בעונה- אפשר לקשט עם תותים מעל. עוגה מ ע ו ל ה !!!!!!!!!!

תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת