00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

תבשיל קציצות בשר, אפונה ופתיתים בסיר אחד

15/08/2010

לארוחת צהריים הכנתי תבשיל נהדר: קציצות, פתיתים ואפונה - בסיר אחד. זה בעצם התחיל מזה שרציתי לעשות רק קציצות עם אפונה ברוטב, אבל היה ה מ ו ן רוטב בסיר, אז הכנסתי גם פתיתים. הילדים חגגו. ( גם אני ).

מתכון לקציצות, אפונה ופתיתים בסיר אחד.

המצרכים:

לקציצות:

250 גרם בשר טחון
בצל קצוץ
מעט פטרוזיליה
ביצה אחת
שום כתוש
3/4 כפית פפריקה
מלח ופלפל

לרוטב:
מעט שמן לסיר 
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות בתוספת שום 260 גרם כל אחת( של יכין)
כף פפריקה מתוקה
מעט מלח ופלפל
3/4 כוס מים .

1/2 שקית אפונה קפואה
1 כוס פתיתים

מים רותחים - כמה שנכנס (מעל האפונה בסיר)

ההכנה:

לקציצות:  לערבב היטב את כל המרכיבים בידיים ולהכניס לשעה (לפחות) למקרר.
לרוטב: במחבת עמוקה או סיר רחב לשים מעט שמן ולהכניס את מרכיבי הרוטב.לבשל אותו עד שמבעבע.

להכין כדורים מהקציצות בגודל כדור פינג פונג ולהכניס בזהירות  לרוטב. מעליהם לשפוך את האפונה ולערבב מעט. להוסיף עוד מים חמים שייכסו כמעט את כל האפונה והקציצות ושוב לערבב בקלילות כדי לא להרוס את הקציצות. לסגור את המכסה ולבשל כ  30  דקות. 

לאחר 30 דקות לבדוק את כמות הרוטב שנשארה ולפי זה להחליט כמה פתיתים להכניס. אני הכנסתי כוס שלמה של פתיתים ואחרי 6 דקות הכנסתי עוד 1/2 כוס מים כי זה היה יותר מדיי פתיתים. אז אפשר או לשים חצי כוס פתיתים או להיות בשליטה על הסיר.

יחד עם הפתיתים לבשל 10 דקות נוספות ולכבות את האש. להשאיר את מכסה הסיר סגור ל- 10 דקות ואז אפשר לזלול ( ישר מהסיר...).

בתיאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת