00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

טארט פירות ללא סוכר

בעלי לקח את הילדים ביום שישי שעבר ונסע להוריו לביקור ונתן לי קצת חופש... חופש לעבוד בשקט!! איזה כיף. אני רגילה להכין לחמתי עוגה בכל פעם שאנחנו מגיעים לשם, אבל הפעם חשבתי על חמי, שגילו אצלו סכרת ( סוג 2  ) לא מזמן. החלטתי לקחת עוגה שראיתי וסומנה אצלי תחת רשימת ה"חייבת להכין" ופשוט להחליף את הסוכר בתחליף סוכר. בחרתי בעוגה הזו שאומצה ישירות מהבלוג היפה ביסים.

להלן המתכון המקורי  עם השינויים שלי בסוגריים :  

מתכון לעוגת פירות קלילה ללא סוכר 

המצרכים:

4 שזיפים, אפרסקים, נקטרינות  – בשלים אבל לא רכים מדיי - (השתמשתי בשזיפים)
1 ביצה
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה- (חצי כוס תחליף סוכר)
1/2 כוס חלב
1/4 כוס שמן צמחי -  (שמתי קנולה) 
1 כפית גרירת תפוז- (לא שמתי)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח + 1 כפית אבקת אפיה- מנופים במסננת.

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות .משמנים היטב תבנית טארט 22 סמ' במעט חמאה ומצפים בסוכר. (אני שמתי רק חמאה).

מקציפים במיקסר את הביצה והסוכר כ- 8 דקות.( כמובן הקצפתי ביצה ותחליף סוכר)

בינתיים, פורסים את הפירות ל 6-8 פלחים- תלוי בגודלו. טועמים. אם הפרי חמצמץ, רצוי לפזר מעל כפית- שתיים של סוכר. ( השזיף אכן היה חמצמץ, פיזרתי כף אבקת תחליף סוכר).

כשתערובת הביצה- סוכר (תחליף סוכר) תפוחה ואוורירית, מורידים את מהירות פעולת המיקסר ומוסיפים: שמן, חלב, גרירת תפוז ותמצית וניל. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהבלילה אחידה.

מעבירים לתבנית, מחליקים את פני שטח הבצק ומסדרים את חתיכות הפרי, תוך לחיצתם בעדינות לתוך הבצק.

אפשר לפזר מעל קצת סוכר חום. אפשר לא.( לא פיזרתי).

אופים כ- 40-45 דקות, עד שהעוגה שחמחמה וקצה סכין חדה יוצא יבש.

בכדי להקל על ההוצאה- ניתן לשחרר דפנות בעודה חמימה ולהוציא לאחר שהתקררה לגמרי.

כמו שאמרתי, טעימה מאד גם עם התחליף סוכר.( טעמתי עוד לפני שנמסרה, הייתי חייבת לדגום..:) וקלה מאד להכנה. אין לי מושג איך העוגה לאחר יום- היא התחסלה תוך שעה!! כך נמסר לי מבעלי...

מה שכן- צבע העוגה עם התחליף סוכר יצא חיוור קצת לטעמי, כיוון שלא הוספתי סוכר חום למעלה .. אבל לנו זה ממש לא הפריע. ...כמו כן, קישטתי גם בכמה שקדים קלופים. 

תהנו ושבת שלום.

מבט מקרוב על החתיכה..:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת