00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

קציצות בשר בקר מטוגנות עם קישואים אפויים

הוצאתי בבוקר מהפריזר בשר בקר ויש גם כמה קישואים במקרר. עדיין לא הספקתי לגעת בזה ובעלי עוד שעה בבית. צריך ארוחת ערב.. מה לעשות? החלטתי על קציצות בקר מטוגנות . והקישואים?- ישתלבו.

מהר מהר קילפתי את הקישואים, חתכתי לפרוסות ארוכות וגם לאורך ותיבלתי בשמן זית וחומץ בלסמי וכמובן הכנסתי לתנור. עכשיו יש זמן להכין את כל השאר.

יצאו קציצות מטוגנות ( על ספריי שמן ) מ ע ו ל ו ת, אפילו ללא פירורי לחם או משהו דומה. כנראה שהביצה ותערובת הקישואים הצליחה להחזיק אותם היטב. חלק מהקישואים הכנסתי בתוך הקציצות ובשאר השתמשתי כמצע עליו הגשתי אותם... את טעם הקישואים  בקציצות לא כ"כ מרגישים , אבל הן נותנות עסיסיות נוספת לבשר. כדאי להכין, ממש טעימות.

מתכון לקציצות בשר מטוגנות עם קישואים אפויים

המצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון
3-4 קישואים גדולים
חומץ בלסמי ושמן זית לתיבול הקישואים
2 בצלים קטנים
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
4 עלים של בזיליקום
כמה עלי נענע
ביצה
מלח, פלפל
שום כתוש- לפי כמה שאוהבים
3/4 כף פפריקה מתוקה

ההכנה:

תחילה מדליקים תנור ל 200 מעלות. קולפים את הקישואים וחותכים אותם לאורך או לפרוסות מלוכסנות. ( עשיתי גם וגם). מתבלים אותם במעט שמן זית וחומץ בלסמי, מניחים נייר אפייה על גבי תבנית ומכניסים לתנור עד שיתרככו.

בקערה גדולה שמים את הבשר הטחון, התבלינים, צמחי התבלין קצוצים דק דק, ואת הביצה. מערבבים היטב בעזרת הידיים. מניחים בצד.

קוצצים את הבצלים דק ומוסיפים לתערובת הבשר. אם עד אז הקישואים התרככו- מה טוב, אם לא, להמתין עוד מספר דקות, להוציא אותם מהתנור ו - 3/4 מהכמות לקצוץ לקוביות קטנות. את השאר להשאיר כמו שהם על המגש.

להוסיף את קוביות הקישואים לתערובת הבשר ושוב לערבב היטב בידיים, שיהיה פיזור שווה בתערובת.

להדליק אש תחת מחבת פסים או מחבת טפלון עם מעט ספריי שמן. להכין קציצות ולהניח כשהמחבת מתחממת. להפוך לאחר מספר דקות כשמתשנה צבע הקציצה לחום. 

להגיש את הקציצות על מצע הקישואים שעוד נותרו לנו בתבנית...

בתיאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת