33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

שידרוג +2 : סירופ וקינוח תאנים

מי לא אוהב לשדרג?

היום משדרגים הכל, החל מטלפונים סלולרים, עבור למחשבים על כל סוגיהם וחלקיהם, דרך תכנים, אתרים, חפצים, תפקידים, תכונות ..

כמובן שעל פי רעיון השדרוג : שינוי+ דרגה או שיפור+דרוג, אנו יכולים ועסוקים כל הזמן בשדרוגים למיניהם של תנאי חיינו וסביבתנו.

אגב, מעניין מה עשינו לפני שהיה המושג? לא שינינו ושיפרנו? או שאולי המושג מדגיש את הצורך שלנו, בעת הזאת, בשינויים ושיפורים מתמידים?!

כל מה שצריך לעשות אגב, בכדי לבדוק את משמעות המושג עבור כל אחד מאיתנו ואת השפעתו על אורך חיינו, הוא לעצור רגע, ולהביט סביב:

בשלב זה יש לשאול את עצמנו שתי שאלות: מה שדרגתי לאחרונה? מה הייתי רוצה לשדרג בהזדמנות הראשונה?

אני בטוחה שלרובנו, בעת שנענה על כל אחת מהשאלות, תיהיה יותר מתשובה אחת,

היינו, יותר מדבר אחד ששודרג לאחרונה ויותר מדבר אחד שרוצים לשדרג....

אחד השימושים במושג הזה שממש אבל ממש, מפריעים לי, הוא כשמייחסים אותו לאנשים. כמו לדוגמא: "צריך לשדרג אותו/ה...." . לא יכולה לדבר על אנשים במושגים כאלה!

יש מי שיגיד מיושנות, אולי.

 

נחזור למושג במקומו הראוי:

מתכון קטן, שיכול לשדרג, ממש לשדרג, כל מנה אחרונה: גלידה, פרי, או מאפה מתוק!

סירופ אדמדם, מתוק חמצמץ.

המצרכים

8-10 שיזפים בשלים מסוג סנטה רוזה     Plums.jpgמויקופדיה.

2 כפות סוכר

50 גר' חמאה

2 כפות ליקר תפוזים או לימון.

אופן ההכנה

חולטים את השיזפים בכדי להסיר את קליפתם (כמו לעגבניות),

חותכים את השיזפים (ומוציאים את הגלעין),

מכניסים לסיר קטן עם יתר המצרכים,

מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות.

מצננים ומרסקים (בעזרת מוט טחינה).

 הסירופ מוכן ומזומן לשדרוג כל מנה מתוקה!

אפשר כמובן להקפיא  ולהשתמש כשצריך.

 

הבטחתי בכותרת +2 , המתכון לסירופ, היה ה - 1  , ועתה למתכון ל - 2:

קינוח תאנים עם גבינת מסקרפונה בשידרוג סירופ אדמדם מלא טעם (איזה שם קצרצר!!!)

המצרכים

כ- 10 תאנים יפיפיות!

50 גר' חמאה מומסת

1 חבילת גבינת מסקרפונה (אני השתמשתי ב"מחלבות גד")

1 שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

סירופ אדמדם (ההוא מלמעלה).

אופן ההכנה

לחצות את היפיפיות (התאנים, כמובן) לשתים, לטגן קלות בחמאה המומסת (שתי דקות),

להניח אותם בכוס או קערית.

להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ולהוסיף את הגבינה לעירבוב משותף.

להניח על כל תאנה חצויה כף משמעותית מתערובת הקצפת והגבינה ועליהם ליצוק מעט מהרוטב האדמדם.

מעדן נפלא!!!

והנה ההגשה:

 

 טיפ'טן - לעיניין ההקפאה: * כדאי לרשום על מדבקה את המוצר המוקפא ותאריך ההקפאה. (פותר אחרי זמן הרבה תהיות וסימני שאלה).

שאושה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת