77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

רִיזָה בְּנּוּאָה - אורז עם נוּאָה

30/07/2010

 

אורז עם נוּאָה - הירק אהוב מאוד על הכורדים, ההכנה שלו אורכת הרבה זמן, יש צורך להרתיח

את העלים כשלוש עד ארבע שעות, ורק לאחר מכן מוכן לאכילה.

מי שלא טעם נוּאָה, לא טעם מעדן כזה

למי שלא מכיר, ככה נראה הנוּאָה - מדובר על העלים הגדולים, אותם קוצצים

אני מקבלת את הנוּאָה כבר מוכן מאמא שלי ורק צריך להוסיף אותו לאוכל

 

 

 

נוּאָה או נוּוָה = עלי לוף = מטה אהרון,  חייבים חייבים לבשל את הנוּוָה לפחות 3-4 שעות.

מצרכים: את כל המצרכים הנ"ל יש לבשל מראש


1 קילו גבעולים של לוף שטופים היטב וחתוכים לחתיכות קטנות

לאחר הטיפול בעלים יש לשטוף היטב את הידיים - ליתר בטחון מומלץ ביותר להשתמש בכפפות

8-10 כוסות מים

50 גרם שום ירוק שטוף היטב וחתוך לחתיכות קטנות

1 כף מלח

1 כף מלח לימון אפשר להחליף במיץ מלימון אחד

1/2 כוס שמן

1.5 כוסות אורז, שטוף ומסונן

 

הוראות הכנה אם בכל זאת רוצים להכין לבד

לקצוץ את העלים ולהכניס לסיר עם מים, בצל, שמן, מלח, ולאדות 10 דקות 

להוסיף חצי מכמות המים ומלח הלימון ולהביא לרתיחה 

לבשל על אש בינונית כשהסיר מכוסה עד שהחריפות של הלוף תפוג, בין 3-4 שעות. 

לבדוק את החריפות של הנוּאָה, אם החריפות לא פגה, לבשל עוד 15 דקות. 

לאחר מכן, להוסיף את שאר המים להרתיח שוב 

לשטוף אורז ולסנן, להוסיף לסיר, להוסיף מלח, לבחוש ולכסות, לבשל 15 - 20 דקות בסיר מכוסה

על אש קטנה

 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת