00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קדרת עוף ממולא בכוסמת ואורז

27/07/2010
טוב תשמעו, אני כבר 10 דק` יושבת מול המחשב וחושבת איזו פתיחה לכתוב לפני המתכון הזה.
אז זהו, שאין  לי פתיחה.... את התבשיל הזה כמו רבים אחרים פשוט אילתרתי במקום.
שבת בבוקר, הילדים לוחצים ללכת לבריכה, העוף מופשר ועדיין אין לי רעיון לארוחת צהריים, פתחתי ספרי בישול ולא ממש מצאתי מתכון שיענה על החשקים שלי ועל מה שיש לי בבית, רציתי להכניס שקדים וצנוברים וגיליתי שהמקפיא שלי (למרבית הפלא) ריק משקדים וצנוברים ומלא בשקיות של שמיר. (אני שוטפת מייבשת ומקפיאה את השמיר וכשצריך להשתמש פשוט שולפת וחותכת בעודו קפוא - קל ונוח), שני לימוני ליים נפלו מהעץ של השכנים ישר לחצר שלי, אז גם הם הצטרפו לתבשיל, שקית כוסמת קרצה לי מהמזווה, תפוחי אדמה ובצל חייבים להיות מבחינתי כשמדובר בתבשיל קדרה, קצת תבלינים, סיר החרס הגדול שהבאתי לפני שנה מבולגריה, הכל ביחד בתנור, הולכים לבריכה, חוזרים ונהנים מארוחה מלאה בסיר אחד.
 
זהו, אז הנה יצאה לי פתיחה ועכשיו אפשר לכתוב את המתכון  
 
 
קדרת עוף ממולא בכוסמת ואורז
 
מצרכים:
עוף שלם
1/2 כוס אורז פרסי
1/2 כוס כוסמת
שמיר
1 כוס מים רותחים
 
כף שטוחה בהרט
1/2 כף כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
כף פפריקה מתוקה
1/2 כוס שמן זית
 
3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
2 לימונים קטנים (ליים)
 
2 כוסות ציר מרק עוף
 
אופן ההכנה:
את האורז והכוסמת שוטפים ומסננים.
בסיר קטן שמים מעט שמן זית ומטגנים קלות את האורז והכוסמת, מוסיפים כוס מים רותחים ומעט מלח ומבשלים 9 דק`.
מעבירים את האורז לקערה ומערבבים עם שמיר קצוץ.
 
בצלוחית קטנה מערבבים  1/2 כוס שמן זית עם כל התבלינים עד קבלת משחה אחידה. מעסים את העוף מבפנים ומבחוץ עם משחת התבלינים, ומעט מהשמן המתובל מעבירים גם לאורז ומערבבים היטב.
 
בתוך העוף שמים 1/2 לימון, ממלאים את העוף בחלק מתערובת האורז (לא לדחוס!) וסוגרים לו את הטוסיק עם קיסמים או חוט עבה.
 
משמנים סיר חסין חום (עדיף חרס) בשמן זית, שמים את הבצל על כל התחתית ומעליו את קוביות תפוחי האדמה.
על תפוחי האדמה מניחים את העוף הממולא והתפור, מסביב לעוף מפזרים את שארית האורז, מניחים גם לימון שלם מחורץ,  ואת פני העוף העליונים מושחים בפפריקה מתוקה לקבלת גוון אדום באפיה.
 
מוסיפים 2 כוסות ציר עוף (או שתי כוסות מים רותחים עם שתי כפות אבקת מרק עוף), סוגרים את הסיר ומכניסים אותו לתנור שחומם מראש לטמפ` של 200 מעלות לשעתיים.
 
* אם אין לכם סיר חסין חום שמתאים לתנור, ניתן לאפות בתבנית פיירקס עמוקה ולכסות בנייר כסף, אחרי שעתיים להוציא את הנייר ולהמשיך לאפות עד השחמה.
היתרון של סיר חרס הוא שהעוף נאפה גם מלמעלה כשהמכסה סגור בגלל החום האדיר שהמכסה אוגר במהלך האפיה, אך בהחלט ניתן לפתור את זה ע"י אפיה של העוף הגלוי לעוד רבע שעה.
 
זהו, רצוי להוציא מהתנור סמוך להגשה ולהגיש את הקדרה במרכז השולחן. זה מרשים ומאד טעים.
 
למון ליים מחורץ וכוס אורז וכוסמת - אפשר להגדיל את כמות האורז/כוסמת
 
מושחים את העוף בתבלינים ואת האורז מערבבים עם שמיר
 
ממלאים ו"תופרים"
 
מניחים בסיר וצובעים באדום...
 
 מתקבל עוף רך, תפוחי אדמה ובצל נימוחים ואורז קראנצ`י למעלה ורך למטה ובתוך העוף - אפילו הילדים אכלו בתאבון
 
אופים, מחכים שעתיים בסבלנות ואח"כ נהנים
 
 
 יום אהבה מלא אהבה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת