00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

מאפה דלורית ושעועית ירוקה

אנחנו עוברים דירה לירושלים עוד 17 ימים בדיוק...(לא מתוך בחירה , צרכי עבודה של החצי), לכן אני דיי עמוק בתוך האריזות ופחות במחשב. אבל במקביל, צריך גם להתחיל לפנות את המקרר, הפריזר והמזווה, אז מהיום, עד כמה שאפשר, המתכונים יהיו מתוך חשיבה מוקדמת על "מכירת חיסול" של המלאי הקיים. 

אתמול עשיתי מאפה של דלורית ושעועית טעים מאד, פשוט וקל.השתמשתי כמובן בדלורית יתומה ובשקית של סנפרוסט קפואה.  המאפה התחסל מהר מאד.

התאהבתי בשילוב הטעם המתקתק- מיוחד של הדלורית לבין השעועית. אפגיש בין שני הירקות האלו שוב בטוח!

מתכון למאפה של דלורית ושעועית ירוקה

המצרכים:

1 דלורית
שקית שעועית ירוקה חתוכה - מהמקפיא
2 כפות שביבי בצל

לרביכה:

1 כוס חלב
2 כפיות קורנפלור
1 כף אבקת מרק
1 ביצה
מלח ופלפל

ההכנה:

לקלף את הדלורית ולחתוך לקוביות.להכניס לבישול במים רותחים כ-10 דקות.
לבשל במקביל גם את השעועית הירוקה כ-7 דקות או עד שתתרכך מעט. 
לסנן את הדלורית והשעועית ולהניח בתבנית אפייה משומנת קלות.
הרביכה: לערבב היטב את הקורנפלור בכוס חלב קר ולשפוך לסיר. להדליק אש קטנה ולהוסיף, אבקת מרק, מלח, פלפל וביצה. לערבב היטב כל הזמן עד שהרוטב מסמיך.כחמש דקות בערך. להוריד מהאש.

לשפוך את הרביכה על השעועית והדלורית באופן שווה. לפזר שבבי בצל מעל. לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור חם, 200 מעלות כחצי שעה.

בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת