33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

נסיונות, כשלונות והצלחות - לחם

בכל דרך אפשרית כבר הכרזתי על אהבתי לבישול, בישול פשוט לא יומרני, ביתי, עסיסי, מהיר וכמובן טעים.

(כן! הנחתומית פה, בהחלט מעידה על עיסתה!). אבל עם אפייה ...... טוב זה כבר קצת סיפור אחר, פה צריך לדייק! להיעזר במתכונים, לשמור על חוקים של כל בצק....

דוגמאות?

בבקשה:

בצק - יש להפריד את החומרים היבשים מהחומרים הרטובים לפני האפייה.

בצק פריך- לא ללוש! לאחד!!! להימנע מלעבד יתר על המידה ( ? )

חלבונים - להקציף בכלי מתכת ובטמפרטורת החדר :-ׂ

בצק שמרים..... פה יש הרבה חוקים ושלבים! אין לערבב שמרים במים קרים או חמים אלא רק בחמימים!!! אסור מגע ישיר של השמרים עם מלח אבל לעומת זאת עם סוכר, וואוו!  

יש ללוש היטב את הבצק ולהוסיף מים עד קבלת בצק גמיש ורך, לכאורה משפט פשוט - אז למה תמיד מסתבך לי בשלב הזה?

וכאן עולה השאלה? טוב, הבנו שמסובך לך, אז מה בדיוק את רוצה? ולמה את לא מרפה?

בואו נגיד כך, שכן, אני אופה - את העוגות המהירות המעורבבות, אלו שלא צריך לכרכר לידן שעות.

אבל יש משהו שאני לא מפסיקה לנסות. שוב ושוב - כן, עם מנוחות גדולות בין ניסיון אחד לשני (בכדי לשכוח קצת מהפיאסקו האחרון לקראת זה הבא בתור...), אני עוד לא מוכנה לוותר על אפיית לחם! (לחמניות/חלות- באותה קטגוריה).

 ולפני שאני ממשיכה, רגע אתנחתא, סיפור קצר ואמיתי בקשר לנסיונות האפייה שלי: בתחילת דרכי הקונדיטאית, כלומר כשהייתי ממש צעירה, וכמו לכולן, היה גם לי הספר "מהמטבח בהנאה"(של סירקיס), שכיכב כספר הבישול המוביל. בחנוכה החלטתי להכין סופגניות! עגלגלות, ריחניות, רכות ותפוחות. מיד פתחתי את הספר ולשם שינוי הצלחתי לרסן את המרדנות הטבעית שלי ולמלא את הוראות המתכון כלשונן באופן המדויק ביותר. בוקר שלם הוקדש לעינין והסופגניות יצאו אמנם עגלגלות, אמנם ריחניות אך לגבי תפוחות ורכות - פה נוצרה בעיונת קטנטונת, ממש מזערית - אבנים חומות ומטוגנות היה יותר מתאים לכנותן מאשר סופגניות. אחרי בדיקה עם חברה אחת ואחר כך עם השנייה, התברר, שבמהדורת הספר שלי!!! כן, כן!!! נפלה טעות! ואת הריבה, אצלי במהדורה, לא מכניסים לסופגנייה המוכנה, אלא היא חלק מהבצק!!! - אז, אם לא ידעתם - ריבה בבצק יוצרת מצב שבמקום לתפוח (פ` רפה), הוא הופך יותר לאבן בצורת תפוח....... (פ` דגושה), (להגנתי, אני יכולה להוכיח את הטעות - היא נמצאת בספר, עד היום (לידיעת ההוצאה והמחברת- תביעות,,, עוגמת נפש....).

נחזור לאפיית לחם! יש ברעיון של אפיית לחם בבית משהו מאוד, מאוד......

מאוד בסיסי, מאוד ביתי, מאוד ראשוני, מאוד רייחני, כמו שכתבתי לעיל- מאוד מאוד....

ולכן מיידי פעם אני חוזרת לנסות!

ו..... הצליח לי! בפעם האחרונה! - מאוד, מאוד, מאוד!!!

להלן ההוכחות!

 

ועוד

 

 

אז מה ואיך קרה?

התבגרתי? החכמתי? התמתנתי? למדתי לקרוא?

לא!

פשוט לא ויתרתי!!!

קיבלתי יופי של מתכון. בפעם הראשונה הצלחתי להוציא אבנים (כן שוב!) די רכות, יחסית לאבנים. בפעם השניה, למדתי ..... והצלחתי!!!!

ולא אמרתי כלום על ריח המעדנות שנפוץ בכל הבית  ועל גרגורי הנאת האוכלים.......

אז, בליווי תיפוף עדין ומתחזק...... הרי לפניכם......

המתכון המנצח ללחם`לחמניות וחלות של סילבי! -

(מביאה את המתכון בדיוק כפי שנשלח אלי.)

"היי, כפי שהבטחתי הנה המתכון ללחם:
 
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפות מלח
רבע כוס שמן (רגיל)
2-3 כוסות מים פושרים (כמה שנכנס)
 
לשים הכל יחד במיקסר או בעזרת הידיים ומניחים להתפחה כשעה וחצי
צרים את הצורות שרוצים ומתפיחים עוד חצי שעה.
מורחים חלמון של ביצה מהול בטיפת מים ומפזרים שומשום/קצח.
אופים בחום בינוני -גבוה (170) עד להזהבה.
בהצלחה- סילבי"

 טיפט`ן - כדיברי סילבי: "לחם עושים באהבה או לא עושים בכלל..."

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת