88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קובניות - קובנות אישיות

 

את הקובניות אני מכינה לשבת בבוקר, הקובניות זה קובנה קטנים.

 קובניות זה מאפה תימני, מאז שהילדים נחשפו בפעם הראשונה לקובניות, לא מוותרים לי ובשבתות

בבוקר יש או קובניות, או ג'חנון

את הקובניות אוכלים עם ביצים קשות ורסק שמכינים מעגבניות מרוסקות, להם מוסיפים סחוג

 

 

מצרכים 

1 קילו קמח

4 כפות סוכר

כף וחצי מלח

1 ביצה

1 אבקת אפיה

2 כפות שמרים יבשים (ארוזים בואקום) חשוב מאוד: לא שמרית

מים – להתחיל עם 2 כוסות וללוש עד כמה שהבצק סופח

 

אופן ההכנה

 

לתוך קערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים לקמח המנופה, סוכר, שמרים, ומערבבים קלות. 

שמים את הקערה במיקסר, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים, תוך כדי לישה להוסיף את הביצה. הבצק

צריך להיות דביק אבל לא יותר מידי. בשלב זה להוסיף את המלח.אם לשים ביד, להכניס לקערה, ללוש

בידיים ולהמשיך אם חסר קמח, מוסיפים קצת כל פעם. 

מכסים את הבצק ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה כשבמהלך השעה יש ללוש הבצק פעמיים. 

לאחר שהבצק תפח פעמיים, קורצים כדורים ונותנים להם לתפוח על משטח מקומח עוד כ-10 דקות.  

פותחים כל כדור לדף דק, מורחים חמאה או מחמאה שהומסה מראש, מגלגלים למקל ארוך, לאחר

מכן מגלגלים לשבלול מניחים בתבנית עם קצת מרווח כי הם תופחים, מורחים בביצה, מפזרים קצח או

שומשום או גם וגם  

אופים ב- 150 מעלות עד לקבלת גוון זהוב בין 20 דקות לחצי שעה.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת