33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

אורז מלא מבושל בירקות...

אורז מלא, המאכל האהוד עליי במיוחד. לפחות פעמים בשבוע אני מכינה אורז בצורות ובטעמים שונים.

אשתף אתכם במתכון קל וטעים , שהועלה תוך כדי שיחה חברית. בעלי רוכב על אופניים עם חבר כל יום שישי בבוקר, אחרי שעה וחצי של רכיבה הם מגיעים לביתנו בקיבוץ, יושבים על המרפסת , נחים, שותים קפה ונהנים מעוגה שאני מכינה.יום שישי אחד, החבר מספר שהם אוכלים אורז מלא עם ירקות ותפקידו בבית לקצוץ את הירקות , באופן אחיד .. וזה יוצא טעים.

כיון שאני אוהבת לגוון את תבשילי האורז שלי, אזיי החלטתי לנסות.

אני אוהבת לחתוך ירקות באופן גס.

2 כוסות אורז מלא, מושרה למשך שעה או לילה ב 5 כוסות מים.

2 בצלים קצוצים גס,

2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות,

1/4 כרוב קצוץ גס.

מלח, פלפל, 1 כפית פפריקה, לימון סחוט.

ישנם שני דרכים לבישול- 1 לאדות את הבצל ללא שמן, כלומר לחמם את הסיר ואז להוסיף את הבצל ולערבב כל הזמן, מידי פעם להוסיף מעט מים לתוך הסיר כדי שהבצל לא יתייבש. כשהבצל מתרכך להוסיף גזר, ולהמשיך לבשל תוך כדי עירבוב ולבסוף את הכרוב, כשהירקות מתרככים לסנן את האורז מהנוזלים,(לשמור את הנוזלים), ולהוסיף את האורז לסיר- לערבב כ 3 דקות נוספות.

להוסיף 5 כוסות מים,ששמרנו, ולתבל . בהגשה לפזר כ- 1 כף שמן זית.

אפשרות שנייה - להוסיף 2 כפות שמן זית לסיר ואז להוסיף את הבצל, להשחים ולהוסיף את הגזר ולאחריו את הכרוב תוך כדי עירבוב,להמתין שהירקות מתרככים ואז להוסיף את האורז המסונן ולערבב .להוסיף את הנוזלים, 5 כוסות,ולתבל.

בשני המקרים אורז מלא ניתן לבשל כ 40 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים.

בהגשה לפזר מעל האורז כ - 2 כפות לימון סחוט, אשר מדגיש את הטעם ומעצים אותו.

 

בתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת