33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

La Marmite du Pêcheur‎ - לא נוצץ אבל זהב (או לפחות כתום)

המסעדה ממוקמת בכפר הקטן Les Mées בקרבת "וילה מקדה" בה התאכסנו (מרחק נסיעה של כמה דקות).
Les Mées הוא כפר אשר מי שמגיע אליו בדרך כלל רק עובר דרכו. האתר המרכזי המושך מבקרים הוא מבנה גיאולוגי מעניין של סלעים בגובה 100 מ' בערך לאורך 2 ק"מ. המבנה הזה מכונה "Les Pénitents des Mées" ("המכים על חטא" או "החוזרים בתשובה"). המבנה הסלעי עם הראשים בצורת חרוט מדומה לנזירים עם כובעים מחודדים ההולכים בשורה. המסעדה צמודה לדופן של אחד מהסלעים הללו.

 


 

המארח שלנו בווילה (יונתן) המליץ עליה בחום. לטעמו מוגשת שם מנת בויאבז הטובה באזור כולו. עם הזמנת המקום התברר, לצערנו, שניתן לקבל מנה זו רק אם מזמינים אותה יום מראש.

עיצוב המקום לא מצא חן בעיניי. מדובר במסעדה יחסית גדולה וארוכה המחולקת למספר חללים. הגוון הכתום הוא ששולט. העיצוב שנראה שלא השקיעו בו יותר מידי מזכיר מסעדת תיירים. מצד שני חשוב להדגיש שאין תפריט באנגלית ובאזור הישיבה שלנו כולם דיברו צרפתית. ישבנו בקצה המסעדה בקרבת היציאה למרפסת. הרגשתי שאנחנו מרוחקים מעיקר הפעילות שהתרחש בחלל המרכזי.

בחרנו בתפריט טעימות ים-יבשה (Terre et Mer ) בעלות של 33€ לסועד.

פתיח

 מחית אספרגוס עם מרק דגים מעל.
המחית כבדה וקרה. לא התחברתי לשילוב. קיצוני מידי גם בטעמים וגם בטמפרטורות.

 סלסלת לחם
בסלסה הוגש מעין לחם איטלקי שהיה מעט חמצמץ ובעל קרום קשה. היה בהחלט מעניין ושונה מכל הלחמניות המפונפנות שקיבלנו עד כה.

 

 

ליווינו את הארוחה ב-
מים - 5€

 

  Domaine de la Rodaie Saint Nicolas de Bourgueil aoc 2009
28€
ממבחר לא גדול בחרנו יין קברנה פרנק מהכפר Saint Nicolas de Bourgueil שבמחוז Touraine שבלואר. היין היה קל פירותי ונחמד. מין מיץ פירות טעים עם 12.5% אלכוהול. לטעמי הוא יכול ללוות אוכל מסוגים שונים גם דגים וגם בשר אבל לא מרשים ביותר.

 

 

ראשונות:

 

 טרילוגיית סלמון סקוטי
על צלחת מלבנית הונחו זה לצד זה : נתח דג מצופה; סלט קר עם חתיכות דג, עשבי תיבול לימון ובצל; ונתח דג בקדאיף לצד רוטב סויה. מנה קלה יחסית, עדינה מאד ובעלת גוון מעושן. משחק יפה של טעמים, מרקמים וטמפרטורות.

 

 

 מרק דגים
סוג של פיצוי על הבויאבז. הוגשה קערה מכובדת של מרק מרוכז לצד טוסטים, רוטב רואי, גבינה מגורדת ושום. ניתן להרגיש ביד טובה מאד במטבח בטיפול בנושא הים. שאלנו את המלצר מה מכיל המרק. לטענתו יש בו מכל טוב. הוא מכיל, בין היתר, לנגוסטין, דוראד, רסקס ופסטיס. מה שמפתיע שלמרות המורכבות, המרק היה במרקם יחסית חלק. רוטב הרואי היה מעולה עם שמ"ז איכותי וכמות שום מכובדת. מנה פשוט נפלאה.

 

 

 

עיקריות:

 

 פילה cabillaud
הדג הונח על ערימה של ירקות (גזר, שומר, עגבנייה, כרובית, אספרגוס, פול, צנונית) עם זיתים עשבי תיבול. הרוטב בהחלט ראוי להגדרה פרובנסאלי. הוא היה מאד מעניין וטעים. בכלל הדג היה בשרני ומענג והמנה כולה טובה וטעימה.

 

 

 צלעות טלה מ- sisteron
שתי צלעות טלה על פירה מצוין לצד מאפה פילו ממולא בבשר טלה. מבחוץ הן היו פריכות. הבשר היה כל כך טוב שהעצמות הנקיות נותרו בהוד והדר על הצלחת. הפירה היה רך ולא חמאתי. כשביררנו מה יש בפירה נענינו שיש בו שמן זית מקומי (נחשב לאחד מהטובים בצרפת) במקום חמאה. את המנה ליווה רוטב דמי גלס טעים.

 

 

 עצרנו לרגע ושאלנו את עצמנו מה מבין שתי המנות העיקריות משקף יותר טוב את פרובאנס. לא יכולנו להחליט. כל מנה ייצגה צד שונה של פרובאנס. מצד אחד sisteron בצפון ידועה באיכות הטלאים אשר גדלים באזור. מן הצד השני יש ייצוג של הים התיכון והמסעדה מתמחה בטיפול בדגים ופירות ים. קראתי שלשף (Christophe Roldan) יש משאית קירור מיוחדת איתה הוא מביא דגת ים ממרסיי פעמיים בשבוע. את הדגים ופירות הים הוא בורר בקפידה בשווקים. סיכמנו שאין כל צורך להחליט. העיקריות היו פשוט מצוינות.

 

 מקדים קינוח / גבינה
גבינה כחולה על מעין פרוסת לחם אגוזים מתקתקה וסלטון קטן.

 

קינוחים:

 פונדנט שוקולד
עם גלידת ווניל מעל וקישוט רוטב תותים. קינוח מתוק אבל טעים.

 

 

 אננס Victoria (תוספת 3€ למחיר)
לב אננס שלם (טרי שהוכנס לתנור) הוכן עם קרמל.
האננס הגיע מכוסה ובצד גלידת מלגה וטוויל סומסום. לטעמי הטוויל היה מיותר.

 הקינוח כפי שהוגש

 לאחר הסרת מעטפת האננס

 

יחד איתם ובאופן מעט תמוה הגיעו שתי אפיפיות שקדים עם מעין מרנג לימוני רך עם טעם קולה (!).

 

 


  לסיכום

מדובר במטבח פרובנסאלי אשר כולל גם מנות ים וגם יבשה. מצד אחד המטבח הזה לא נצמד באדיקות למסורתי אולם מהצד השני הוא אינו חדשני מידי או בינלאומי. פשוט אוכל מקומי טוב.
אהבנו.

המסעדה היא דוגמה הפוכה לביטוי 'לא כל הנוצץ זהב'. כלומר, דווקא המעטפת (עיצוב המקום, עיצוב המנות בצלחות, שירות טכני וכדומה) הייתה פחות נוצצת בעוד האוכל היה ראוי ומענג ביותר.
אי אפשר גם להתעלם מהעלות. באופן יחסי התמורה טובה מאד למחיר הארוחה.

אמרנו לעצמנו שאם אי פעם נחזור לאזור, ראשית מזמינים בויאבז יום מראש ומגיעים שוב.
ברור שמגיעים שוב.


La Marmite du Pêcheur‎
Boulevard des Tilleuls
Mées (Les)
33-4-92343556

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת