00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

מאפה תלת קומתי של כרובית, ברוקולי וכרוב

28/07/2010

מה מנשנשים באטקינס? ירקות, גבינה צהובה, נקניקים שמנים ועוד כל מיני כאלה.
חיפשתי באינטרנט כל מיני חידושים והמצאות לדיאטה הזו כדי לגוון קצת ..
גיוון אחד מצאתי והכנתי את סנדוויצוני החציל. הגיוון השני כבר הגיע מראשי הקודח שחיבר מרכיבים אטקינסיים טהורים יחדיו... 

החלטתי ללכת על מאפה משולב של ברוקלי כרובית וכרוב. התהליך נראה ארוך אך הוא מאד פשוט וקל. מכינים ויש מאפה בבית לנשנוש או לארוחה מלאה למספר ימים...

מתכון למאפה תלת קומתי של כרובית, ברוקולי וכרוב

המצרכים:

קצת יותר מרבע כרוב
1/2 שקית ברוקולי- זה מה שהיה לי אבל אפשר יותר
כרובית קטנה
1 ביצה
1 קוטג' 5%
1 שמנת מתוקה
מלח, פלפל
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/2 כוס אגוזי פקאן

ההכנה:

חותכים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים עד שמתרככים, מוציאים למסננת. אותו הדבר עושים עם הברוקולי, אבל מוציאים את הברוקולי למסננת אחרת. לא לערבב בין הירקות אנחנו רוצים כל אחד בנפרד.

את הכרוב נחתוך לרצועות דקות ושוב אותן נחתוך לחצי, כך שיתקבלו לנו רצועות דקות וקצרות יחסית. גם אותן נבשל עד שיתרככו ונוציא שוב למסננת.

לאחר שליכלכנו 3 קערות שונות, נלכלכלך עוד אחת..:) נערבב יחד את כל מרכיבי הרוטב: שמנת, קוט'ג, ביצה ומלח פלפל.

ניקח תבנית - השתמשתי בפיירקס עגולה - נשמן אותה.

נתחיל בכרובית- יש למעוך את הכרובית היטב עם מועך תפ"א- להוציא את כל המים שיוצאים החוצה ואז להוסיף 1/3 מהרוטב ולערבב. להעביר לתבנית. להמליח ולפלפל מעט.

 אותו הדבר עם הברוקולי- נמעך אותו, נוציא את המים שנשארו ונוסיף עוד 1/3 מהרוטב, נערבב היטב ונניח את הברוקולי בזהירות מעל הכרובית. נמליח ונפלפל מעט.

ובפעם האחרונה עם הכרוב - מוציאים היטב את המים שעדיין נשארו, מערבבים את הכרוב עם השליש האחרון של הרוטב ומניחים בעדינות על 2 הקומות הקודמות...שוב נמליח ונפלפל מעט.

מעל הכל לפזר גבינה צהובה מגורדת ואני הוספתי גם כמה אגוזי פקאן שבורים למעלה.

להכניס לתנור ל190 מעלות, מכוסה בנייר כסף לחצי שעה או מעט יותר עד שהמאפה מתייצב.

להמתין כ- 10 דקות ואז אפשר לטרוף.

בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת