00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

טארט בצל בחרדל ודבש

23/07/2010

 

אני צריכה להכין להיום בערב פשטידה. התארגנו כל המשפוחה הרחבה וכל אחת מביאה משהו. עלי הוטל להביא פשטידה וסלט. הסלט שאני מביאה זה סלט הגזר הטעים הזה ולגבי פשטידה החלטתי להביא טארט בצל . האמת היא שהתלבטתי בין שניים (טארט בצל ושמנת של בני סיידא וטארט בצל של חברה יקרה)  ובסוף שילבתי בין שניהם. האחד עם קלתית בצק והשני ללא. החלטתי לחסוך בקלוריות ולעשות ללא בצק כלל. יצא נפלא.

מתכון לטארט בצל בחרדל ודבש

מבוסס בעיקרו על המתכון של בני סיידא עם שינויים קלים

המצרכים:

2 כפות שמן
5 בצלים בינוניים פרוסים לשניים וחתוכים דק.
1 כף חרדל
1 כפית דבש או תחליף סוכר
מלח ופלפל שחור
3 כפות קמח
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינת פטה מגורדת

ההכנה:

מטגנים את פרוסות הבצל בשמן עד שמתרכך והבצל מתחיל להזהיב. בערך 10-15 דקות.  מוסיפים את החרדל ואת הדבש (הוספתי שקית סוכרזית), המלח והפלפל ומערבבים כדקה על אש קטנה. בודקים טעמים.  מוסיפים את הקמח ושוב מטגנים כדקה.

מוסיפים למחבת את החלב והשמנת ומבשלים עוד 2 דקות בבחישה מתמדת. מסירים מהאש ומצננים 10 דקות תוך כדי ערבוב התערובת והוצאת האדים. מוסיפים את הגבינות ולבסוף את הביצים. שוב מערבבים היטב.

משמנים את התבנית. אם רוצים טארט גבוה יותר משתמשים בתבנית יותר קטנה. שופכים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לכ 40 -45 דקות או עד שהתערובת מתייצבת ומתחילה להשחים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת