00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

דלעת צלויה על סלט קינואה עם יוגורט נענע ורימונים

דלעת צלויה על סלט קינואה עם יוגורט נענע ורימונים

לפני כחודשיים הוזמנתי כאורחת כבוד  של מתחם השפים של לייף סטייל. במסגרת המתחם הטעים הייתה עמדת שף של מסעדת בריבה. בריבה היא מסעדת בריאות נפלאה שאכלתי בה כבר מס' פעמים. המתכונים של השף אורן לוקסנבורג הם מתכונים  מצוינים ששמים דגש על משחק טעמים מושלם לצד קלות הכנה . אין בבריבה בשר ואין בכלל טיגונים. התפריט שם דגש על חומרי גלם עם ערכים תזונתיים גבוהים כמו דגים , קמח מלא, קינואה ושלל ירקות איכותיים.  אני מאוד ממליצה על המסעדה. ביקורת מפורטת תגיע גם תגיע, אבל בהמשך.
 חשבתי לעצמי שאת שני המתכונים שקיבלתי באותו יום במתחם אעלה לבבלוג , כך שתוכלו לשחזר במטבח הפרטי שלכם את מה שעינכם רואות בתמונות.

המתכון הזה הוא מתכון מיוחד, שנראה מיליון דולר ונטעם בהתאם , אך עדיין הוא קל ומהיר הכנה.
אם יש לכם איזה אירוח בקנה- שימו אותו בראש רשימת העדיפויות שלכם ולא תצטערו.


דלעת צלויה על סלט קינואה עם יוגורט נענע ורימונים

חומרים:

ליוגורט:

3 כפות יוגורט צאן 4.5% שומן

20 עלי נענע קצוצים

1 שן שום

1 כף רכז רימונים

1 כפית שמן זית

מלח ופלפל לבן לתיבול

לדלעת:

200 גרם דלעת

סוכר חום

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית שמן זית

לקינואה:

1 כוס גרגרי קינואה (רצוי מלאה)

1/2 בצל סגול קצוץ דק

1 כף צנוברים קלויים

1 כף אגוזי מלך קלויים וקצוצים

1 כפית דבש

1 כפית מיץ לימון

1 כף שמן זית

1/2 כוס של תערובת עשבי תיבול קצוצים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה, עלי סלרי

מלח ופלפל שחור גרוס

לקישוט: נבטי חמניה

אופן ההכנה

   1.הכנת היוגורט: לשים את כל המרכיבים מלבד היוגורט במעבד מזון ולטחון לתערובת אחידה. להוסיף את התערובת ליוגורט ולערבב.

   2.הכנת הדלעת: לחתוך את הדלעת לריבועים של 4X4 ס"מ בעובי של 1/2 ס"מ. לעטוף עם שמן הזית ולפזר את הסוכר, המלח והפלפל. לצלות בתנור ב-230 מעלות למשך 8 דקות. מחוררים כל ריבוע בעזרת שיפוד  .

   3.הכנת הקינואה: להרתיח סיר עם מים, כשהמים רותחים לבשל את הקינואה במשך כ-12 דקות ולסנן. בסיר קטן, לאדות את הבצל בשמן הזית על אש נמוכה עד שהוא משנה את צבעו, להוסיף את הקינואה, האגוזים והצנוברים, הדבש והלימון. לתבל במלח ובפלפל, להוסיף את עשבי התיבול ולהוריד מהאש מיד.

4. הרכב המנה:  יוצקים את היוגורט על הצלחת, עורמים את הקינואה המוכנה על היוגורט, מסדרים בצורה חופפת את ריבועי הדלעת המחוררים ולתוך כל חור תוקעים נבט חמניה טרי, אם רוצים מפזרים עוד קצת אגוזים וצנוברים מסביב. (אני אוהבת לשלב גם חמוציות  ומוסיפה קצת צ'ילי גרוס לתיבול)


אני חייבת לומר שעד לא מזמן לא אהבתי קינואה.
כן, בהחלט הייתי שייכת לכל אלו שטוענים שקינואה היא אוכל לציפורים . בכל פעם שהזכירו את המילה "קינואה" לידי  נזכרתי במערכון של אפרים קישון המנוח : "ירצו יאכלו , לא ירצו לא יאכלו" ...
יצא לי בזמן האחרון, בעיקר בזמן הלימודים אצל אורן גירון לטעום את הקינואה בדרכי הכנה ותיבול שונים וזה בהחלט מצא חן בעיניי.
כנראה שהציפורים יודעות מה טעים...


 

עזבו את זה שזה בריא, עזבו את זה שזה טרנדי, אני באה ואומרת :"טעים? תאכלו!".
אצלי טרנדים קולינריים לא משחקים תפקיד.  אותי לא מעניין שאיזה שף בעל שם עולמי החליט שמהיום כל העולם יאכל חרגולים, אם זה טעים אני  אאמץ, אם זה לא- אז זה פשוט לא.
באופי שלי אני לא אדם נגרר ובתחום הקולינרי זה בא לידי ביטוי ביתר עצמה.
אני מבשלת ואוכלת רק מה שטעים לי.
עד לא מזמן לא נגעתי בכלל בסושי. כל העולם התחרפן בסגידה ורק לשמע שמות המנות הייתי מתעוותת והופל'ה- עוד 3-4 קמטים היו מתווספים לי לפנים בשל כך (ואם אתם תוהים מדוע בגיל 44 אני נראית כמו אקורדיון לייט אז זוהי הסיבה.....).
למזלי הטעמים שלי "נפתחו" בקורס הבישול ואני כבר לא אצה רצה בין מדפי הפארמים בניסיון נואל למצוא את הקרם הקסום שיגהץ לי את הפנים.
אז קינואה רבותיי היא לא איכס. טוב, היא תהיה כזו אם תכינו אותה כך (איכסית) , אבל אם תקפידו על דרך ההכנה (הפשוטה בעליל) אז תצליחו להבין מדוע אני נכבשתי.


וזהו.
אני הולכת להתחיל את יומי מאחלת לכולכם יום נפלא וגשם של זהב.
אריאלה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת