00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

סלט עשבי תיבול וגרעיני חמניה עם בטטה צלויה וטחינה גולמית

17/08/2010
סלט עשבי תיבול וגרעיני חמניה עם בטטה צלויה וטחינה ...

לא מזמן סיפרתי כאן על הארוע הזה שהיה לי במתחם השפים של "לייף" , ובעקבות אותו פוסט קיבלתי עשרות פניות מקוראים שביקשו שאפרסם גם את המתכון השני של השף אורן לוקסנבורג ממסעדת בריבה.
צר לי שלא עשיתי זאת קודם, כבר כתבתי שאני עמוסה עד מעבר ומעל בכל מיני פרויקטים חדשים שהתרגשו עליי לאחרונה, אבל הבטחות צריך לקיים והנה לכם המתכון הנפלא , הבריא והטעים :

סלט עשבי תיבול וגרעיני חמניה עם בטטה צלויה וטחינה גולמית

מצרכים ל-6 מנות:
2 בטטות גדולות
1 כוס טחינה גולמית איכותית
3 כפות גרעיני חמניה קלופים וקלויים
1 חבילה (500 גרם) של עלי בייבי תרד שטופים ונקיים
1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול
1 כוס עלי נענע מופרדים מהגבעול
1 כוס עלי זעתר טרי מופרדים מהגבעול
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
1 צנון גדול פרוס דק וחתוך למקלות
מיץ מ-2 לימונים
1 כף דבש
שמן זית כתית לתיבול
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
1. מניחים את הבטטות שלמות ולא מקולפות על תבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כ-שעה עד שהן רכות לגמרי. מצננים ומקלפים.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל העשבים עם הצנון ו-2 כפות מגרעיני החמניה, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, מיץ לימון ודבש.
3.את הבטטה שהתקררה מחלקים ל-6 צלחות הגשה ומשטחים על קרקעית הצלחות, מעליה מוזגים טחינה גולמית ולא מתובלת.
4.מעבירים את תערובת הסלט מעל הטחינה ומסדרים את העלים לגובה.
5. מקשטים עם גרעיני החמניה שנותרו

*** אני ממליצה להוסיף רבע כוס בורגול גס שהשריתם במים קרים למשך כחצי שעה וסיננתם היטב. כמו כן תוספת של כל אגוז אהוב  ו- 2-3  שיני שום כתושות יתקבלו בברכה (כך אני מכינה את זה, משחקת בין הבורגול והאגוזים וגרעיני החמניה...).

זהו.

מדובר בסלט קיצי , עשיר מאוד בטעמים ומרקמים ושוב- בריא מאוד. תוספת הבורגול מעניקה לו "גוף" ומהווה תחליף לארוחה קלילה (לפחות אצלי). השילוב בין הבטטה הצלויה לטחינה הגולמית מדהים !!! זה מכבר אימצתי את השילוב הזה לכל מיני מאכלים והיד עוד נטויה. לכן- מומלץ בחום !

כמו שאתם רואים אין לי זמן אפילו לכתוב.
האמת? זה קצת מעציב אותי כי בשבילי הבלוג הזה הוא סוג של מפלט,  תרפיה, או יותר נכון: מקום שהוא כולו שלי ובשבילי (בראש ובראשונה) ובזמן האחרון אני לא מוצאת בשבילו אפילו דקות ספורות (ולא רק בשבילו. אני נטולת זמן לכל מיני אהבות ישנות , כן, כולל פייסבוק , ביקורים בבלוגים אחרים ושאר דברים שאני אוהבת לעשות), א-בל אני קצת מתנחמת בזה שמה שאני עושה (ועושה ועושה ) הם דברים שרק בחלומות הכי הזויים שלי יכולתי לחלום שאעשה וניתן לומר שבכל התקופה הקשה שעברתי זה בדיוק מה שעמד למול עיניי,  החלומות האלו, אז זה זמן שלי (ובשבילי).


כשפתחתי את הבלוג הבטחתי  לעצמי שלכאן אני מכניסה את הנשמה שלי.  כבר אז קבעתי שלא יהיה פה שום דבר שאין בו קמצוץ מנשמתי , וכרגע , מכורח הנסיבות, אין לי (ובי) פניות לצקת משבבי נשמתי  אז אני מעדיפה שלא לעשות בכלל. לפחות לא בגורף...(ברור שאם יהיה משהו חשוב הוא יעלה, אבל אם מדובר בעוד סתם מתכון לפרוסה עם שוקולד אז זה יחכה לאח"כ...)


בכל מקרה אני שומרת במחשב את כל המתכונים והתמונות והסיפורים (והצטברו כבר מאות רבות שכאלו) וברגע שקצת אתפנה (בעוד כמה חודשים מהיום, ואני יודעת שזה נשמע הרבה, אבל מבחינתי: שלא ייגמר לעולם!) אז אעלה את הכל.

מבטיחה.

כלום לא הולך לאיבוד. לעת עתה אנסה בסופ"שים לפנות לעצמי כמה שעות לטובת הבלוג, אבל אם לא אצליח, אז זה מה שיש.

כרגע...


בכל מקרה אני מודה לכל מי שמבקר פה בבלוג.
תמיד מפליא אותי לראות שגם כשאני לא מעדכנת- יש כמה (רבים...) שבכל זאת באים לבקר ומקפידים לשמח אותי עם תגובה או מסר אישי בתיבה או במייל, אז תודתי לכולכם, אלו שבאים ומבקרים, אלו שמחכים בסבלנות ואלו שכותבים לי , דואגים לי ומשתפים אותי בהצלחותיהם עם המתכונים שלי ובכלל...
המשיכו כך, אני נהנית כשטוב לכם !!!


בכל מקרה-  בגורף אני כבר מודיעה: אין מה לדאוג. אני בסדר גמור, רק עסוקה,  ומי שמכיר אותי יודע שזו התרופה הכי בריאה עבורי.
וזהו.

שולחת חיבוק גדול ונתראה ונתקרא כשנתקראה.... (יופי של מילה חדשה המצאתי, אה?...)
לבינתיים מאחלת לכולכם הצלחה רבה וגשם של זהב.

ארי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת