00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פאי חמאת בוטנים עם קליק

ממרח חמאת בוטנים זה אחד הממרחים האהובים עלי, לצערי אני חייבת להודות! זה מאד משמין ואין בזה ממש משהו טוב. והבעיה הכי קשה של הדבר הטעים הזה, זו העובדה שברגע שמתחילים אי אפשר להפסיק לאכול. ואני לא מדברת על סנדוויץ` אלא על כפית אחת קטנה, קופסא של ממרח בוטנים וזהו! ישר מהכפית לפה ופשוט להתענג.
אז אני מאד משתדלת לאכול מזה כמה שפחות, אבל כשעיני נתקלות במתכון מבטיח שהמרכיב העיקרי בו הוא חמאת בוטנים, אני לא מהססת ומיד ניגשת לעבודה.
אם להודות על האמת להגיד -מיד- במקרה הזה , זה יהיה קצת מוגזם כי בכל זאת המתכון שוכב אצלי כבר מעל חודש, אבל ביום שישי כשפישפשתי במתכונים שלי כדי למצוא רעיון לעוגה יפה וטעימה לשבת, מצאתי את גזיר העיתון הזה ומיד ניגשתי לעבודה.
אז קוראים לעוגה הזו פאי אבל זה לא ממש מדוייק, התחתית היא תחתית בסקוויטים עם חמאה ולא תחתית מבצק פריך שמכסה חלק תחתון ושוליים. אבל היא משגעת! החמיצות הקלה של הגבינה ביחד עם טעם חמאת הבוטנים ומתיקות השוקולד, זה פשוט חגיגה בפה.
על המתכון המקורי אני הוספתי גם עיגולי שוקולד (קליק) והחלפתי את סוג הגבינה.
יצא טעים ומסוכן! ראו הוזהרתם
 
פאי חמאת בוטנים עם קליק - אהרוני (7 ימים 4.6.10) עם קצת שינויים שלי
 
לתחתית:
200 גר` בסקוויט פתי בר (פחות משורה)
100 גר` חמאה
2 כפות סוכר
 
* מכניסים את מרכיבי התחתית למעבד מזון ומרסקים לתערובת פרורית.
* מרפדים תבנית קפיצית עגולה מס` 24  בתערובת ומהדקים היטב לתחתית.
* אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דק`.
* מקררים
* פותחים את הטבעת הקפיצית של התבנית, שמים שקף בהקף וסוגרים חזרה את הטבעת.
 
** ניתן להחליף את תחתית הבסקוויטים בבצק פריך אפוי.
 
מלית:
200 גר` גבינת טוב טעם (אפשר גם ריקוטה)
150 גר` חמאת בוטנים (כ-3 כפות גדושות)
1/3 כוס סוכר (65 גר`)
1 כפית תמצית וניל
חצי מיכל שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס כיגולי שוקולד קליק
 
* מקציפים את הגבינה, חמאת הבוטנים, הסוכר ותמצית הוניל לתערובת אחידה.
* מקציפים את השמנת המתוקה בנפרד.
* מוסיפים את השמנת לתערובת הגבינה ומערבבים היטב עד להתאחדות השמנת עם יתר המרכיבים.
* מוסיפים את עיגולי השוקולד ומערבבים.
* יוצקים את המלית על התחתית האפויה ומצננים מכוסה במקרר.
 
ציפוי:
100 גר` שוקולד מריר
50 גר` חמאה
חצי מיכל שמנת מתוקה
 
* ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי (קערה בתוך סיר עם מים חמים על הגז).
*מורידים מהאש, מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
* יוצקים את הציפוי על המלית הקרה, מיישרים ומחזירים למקרר עד שהציפוי מתייצב.
 
מוציאים את העוגה מהמקרר, פותחים את טבעת התבנית, מקלפים בזהירות את השקף, מעטרים ומגישים.
 
 
כך מתקבלים פירורי העוגיות עם החמאה והסוכר
 
לפני אפיה ואחרי
 
מומלץ לשים שקף בהקף לחילוץ קל יותר של העוגה ולמראה ישר ונקי
 
יוצקים את ציפוי השוקולד על המלית
 
מעטרים בגליליות אוראו, קליק או כל מה שעולה על דעתכם..
 
ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת