00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגת יוגורט , תפוחים ותמרים משגעת

01/08/2010

 

 

 

"קחי לך תפוחים ותמרים, המתיקי את יומך" זה השיר שהתנגן לי בראש. ולמה? בגלל רמי קלינשטיין הגדול. ראיתי כוכב נולד וזה השיר שמתחבר לי איתו- שיר ענק!

מייד אמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות לעשות עוגה כזו. תודו, השילוב נשמע פגז !  חשבתי שאעשה את המתכון על בסיס עוגת המייפל המיתולוגית, אך היה יום שבת, ולא הייתה לי שמנת חמוצה במקרר.נזכרתי בpeporain ובבלוג המקסים שלה, שעשתה עוגה עם יוגורט ומיד החלפתי ביוגורט ביו.  גם נגמר לי הסוכר  וניל אז שמתי יותר תמצית וניל . בקיצור, קצת שינוים, קצת שידרוגים ולתפארת ביתינו - עוגת יוגורט עם תפוחים ותמרים מדהימה ונהדרת, שלדעתי האישית בהחלט, גם מתאימה לראש השנה הקרב ובא עלינו לטובה.

 מתכון לעוגת יוגורט, תפוחים ותמרים משגעת.

המצרכים:

2 תפוחי עץ קלופים
10 תמרים
כפית קינמון
כף סוכר חום
כוס מים רותחים להשריית התמרים

לבלילה:
 3 ביצים
1 יוגורט ביו3%
כף תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן

כוס ורבע קמח תופח

ההכנה:

תחילה נגלען את התמרים ונחתוך אותם לחתיכות קטנות. נכניס הכל לקערה עם כוס מים רותחים שתמתין לנו עד שנסיים להכין את כל העוגה. המטרה: לרכך מעט את התמרים.

את התפוחים נקלף ובעזרת החותכן נחתוך לפלחים ( אם אין אז עם סכין רגיל) ונחתוך לחתיכות גסות. נעביר לקערה קטנה ונוסיף את הסוכר החום והקינמון. נערבב היטב ( עם הידיים) ונוודא שהקינמון יצפה את כל התפוחים

בקערה נוספת נערבב את שאר המצרכים. תחילה את הרטובים: ביצים, יוגורט, תמצית וניל ושמן. נערבב היטב ונוסיף את הסוכר. נערבב שוב והפעם נוסיף את הקמח. לא לערבב הרבה, רק עד שהקמח נטמע בתערובת.

 עכשיו נותר לסנן את התמרים ולהעביר אותם לקערת התפוחים. לערבב היטב עם הידיים שגם על התמרים יהיה קינמון. להוסיף את התפוחים והתמרים לקערת הבלילה ולערבב סיבוב או שניים להטמעתם בבלילה.

 לשמן 2 תבניות אינגליש קייק, ולהעביר לתוכן את הבלילה . להכניס לתנור מחומם 180 מעלות לכחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש.

 

מאז שכתבתי את הפוסט במחשב ,כבר הספקתי לעשות אותה מספר פעמים. בפעם הראשונה במקום לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק עשיתי בתבנית אחת והעוגה יצאה גבוהה גבוהה וזו התמונה כאן למעלה.( זמן אפייה שעה). בשאר הפעמים עשיתי חלוקה לשתי תבניות אינגליש קייק והיא יצאה מעט יותר נמוכה אך משך הזמן היה בדיוק חצי שעה ותמיד תמיד- יצאה מ ע ו ל ה !!

תהנו ושבת שלום.

 

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת