44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פקבט עם עם מורינגה מתכון פיליפיני

פקבט עם עם מורינגה מתכון פיליפיני

פקבט עם עם מורינגה



בצילום, מורינגה.   

את המורינגה תרמיליו והפולים, הכירה לי גיני אתמול בשוק הכרמל.
מעולם לא שמעתי על הצמח. בוודאי לא על תכונותיו.

היות והוא מעניין,טעשיר,כנראה הסיבה שהפיליפינים אוכלים אותו.

הנה תקציר לתכונות.

Tree Drumstick/Moringa

מורינגה הוא עץ בעל שימושים רבים. הוא מתנשא לגובה עד 10 מטרים.  מקורו לרגלי הרי ההימליה בצפון-מערב הודו. כיום גדל במקומות רבים נוספים, ביניהם מרכז ודרום-אמריקה, דרום מזרח אסיה, באפריקה ובפיליפינים.

לעץ, יש שימושים תזונתיים ורפואיים כאחת.

הפירות, הם תרמילים ארוכים וצרים ומזכירים מקלות לתיפוף . מכאן שמם  Tree Drumstick.

התרמילים הירוקים משמשים כירק הדומה לשעועית ירוקה או פול.  טעמם דומה לטעם אספרגוס.

בזרעים משתמשים חיים או  מבושלים. הזרעים  משמשים גם מזון  לעופות ולציפורים.

מהפרי מפיקים שמן הקרוי  "שמן בן  אויל"  (Oil Ben
) המכיל חומצה בהנית . (Acid Behenic).

השמן משמש לבישול, לתאורה ולשימון מנגנונים עדינים, כמו שעונים ובתעשיית הסבונים.

השארית הנותרת מהזרעים לאחר מיצוי השמן, משמשת לדישון ולטיהור מים ממוצקים.

העלים מזינים מאד ומשמשים טריים או מבושלים, בדומה לתרד או כאבקה לאחר ייבושם,כמו גם כתוספת תזונתית במרקים וברטבים.

הפרחים המבושלים של המרינגה, נחשבים למעדן וטעמם כטעם פטריות.

את צמח המורינגה מגדלים בארץ באזור הערבה.
הוא גדל באדמה עשירה במינרלים שמקנה לו תכונות משופרות ומיוחדות כמו ערכים גבוהים של ויטמין E
וסידן.

נמצא כי צמח המורינגה מכיל פי 3 ברזל מתרד, פי 4 סידן מחלב, פי4 ויטמין A
מגזר,פי 2 חלבון מחלב, פי 3 אשלגן מבננה, פי 3 ויטמין Eמשקדים.

פעולתו הרפואית של הצמח הינה אנטי ויראלית, אנטי בקטריאלית, נוגדת דלקות וזיהומים, אנטי אלרגנית, משככת כאבים ונוגדת חמצון .

שימושים עיקריים בצמח:

טיפול בסכרת, טיפול בדלקות פרקים (ובמיוחד גאוט), טיפול בריאומטיזם, טיפול בבריחת סידן, חיזוק מערכת החיסון, ניקוי הגוף מרעלים וממתכות כבדות, קטילת פרזיטים ותולעים במעיים, תמיכה בזמן הקרנות וכימותרפיה, טיפול בחוסר תאבון אצל ילדים ומבוגרים, תחליף תזונתי לעלים ירוקים אצל ילדים.

ולמתכון עצמו


החומרים :
סיר רחב עם מכסה
דניס 1-2 מטוגן
1 בצל קצוץ דק
2 עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות קטנות,
1 ביטרגורד גדול או 5 קטנים (דומה למלפפון בעל טעם חמוץ)
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
200 גרם במיה
200 גרם לוביה או שעועית ירוקה טריה
200 גרם פול טרי רק הפולים
4 מרינגה חתוך לרוחב ,באורך כ-5 ס"מ כל חתיכה.
מעט שמן רגיל לטיגון
דג דניס מטוגן
1 כף רוטב דגים
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

מחממים את הסיר עם מעט שמן ומזהיבים את הבצל. מסיפים את העגבניות.
מערבבים את רוטב הדגים עם מים ומוסיפים לסיר.
מכניסים לסיר את הדלעת הלוביה,ה-ביטרגוד,את הפול  את המורינגה ולאחר כמה דקות את הבמיה.



מביאים לרתיחה. מוסיפים את הדג המטוגן,מכסים ומבשלים עד שמתרכך או לטעמכם.
מגישים לרוב עם אורז.

הארה, לא אוכלים את כסות המורינגה אלא רק את הפולים.
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת