עוף עם גזר וקישואים
רציתי לעשות עוף עם קישואים אבל היה מקום בסיר לעוד ירקות...:) ההכנה פשוטה ומהירה, לזרוק הכל לסיר וחסל. הזמן היחידי "שמתבזבז" זה על הגז -מתבשל כשעה וחצי או עד שהגזר רך.
מתכון לעוף עם גזר וקישואים
המצרכים:
סיר/מחבת גדול/ה שטוח/ה עם מכסה
2 כפות שמן קנולה לטיגון
בצל פרוס לפרוסות
חצי גמבה פרוסה לפרוסות דקות
5 גזרים קלופים ופרוסים
4 קישואים קלופים ופרוסים
עוף שלם אחד או מספר חלקי עוף
כוס מים
כף פפריקה
כפית כורכום
מלח ופלפל
ההכנה:
לטגן בשמן בצל ופלפל. לאחר 5 דקות של טיגון ,להוסיף את הגזרים. לטגן כ5 דקות נוספות. להוריד מהאש לקערה נפרדת ולהכניס לסיר את חלקי העוף. לשים מעט מלח ופלפל ומעל פפריקה וכורכום. לטגן את העוף צד אחד - לסגור אותו ולהפוך לצד שני כשמשחים. להוסיף את הירקות ששמנו בצד לסיר. כמו כן, להוסיף גם את הקישואים. לשים עוד מעט מלח, פלפל ופפריקה גם מעל הקישואים. להוסיף כוס מים אחת שיגיע בערך לחצי הגובה של העופות . זהו, לסגור מכסה ולבשל כשעה וחצי על אש קטנה או עד שהגזר רך דיו. ( לבדוק עם מזלג). מדיי פעם לערבב .
להגיש עם אורז לבן ליד . אני הוספתי גם מטבוחה ליד.
בתאבון!
הוספת תגובה
12 תגובות