33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

חמוצים חריפים.

בעלי חובב מטבח מושבע. הוא ידוע כבשלן . מכין אוכל טעים ומגוון בעיקר בשרים כצלי, חמין, עופות, סלטים מבושלים,סחוג חריף, מרקים - מרק תימני, מרק ירקות, מרק עוף, מרק פיטריות וכדומה.

חלק גדול מהתבשילים המרוקאיים של אמא שלי הוא יודע להכין. כאלו שאני לא ביקשתי ללמוד, מאכלים מיוחדים של תבשילי בשר, דגים....מאכלי חג - ארטישוק ממולא .

בימי שישי בערב ושבת בצהרים  הוא אשר על המטבח, מפליא בביצועים בישוליים טובים ואיכותיים , הילדים ממש אוהבים.

בתקופה האחרונה החל להכין חמוצים .

בעבודה שלו מאוד התלהבו ולכן בכל פעם שמכין בבית , חלק נלקח למטבחון המשרדי.

הבן שלי הולך בעיקבותיו . הוא אוהב לבשל, רואה תוכניות בישול של השפים המובילים בארץ, מחפש מתכונים בספרים, מפנק את בני המשפחה בארוחות ערב חביתות, סלט ירקות קטן ....

כעת בחופשה ,חלק גדול מהבישולים במהלך השבוע הוא מכין. שניצלים, סלט מטבוחה, דג חריימה, צלי בקר, תפוחי אדמה אפויים, אורז, קציצות ברוטב אדום ועוד.

התפוח לא נופל רחוק מהעץ. טוב,  גם חמי יודע לבשל והיטב.

אשתף אתכם במתכון לחמוצים . ביקשתי שיכתוב לי כמויות מדויקות כדי שאוכל להעלות על הכתב.

צנצנת של 3 ליטר:

4 פלפל חריף - חתוכים לעיגולים.

1  חבילה של גזר-  קלופים וחתוכים  לאצבעות.

1 גמבה - חתוכה לפרוסות.

1  כרובית בגודל בינוני - פרוסה לפרחים קטנים.

1 כרוב בינוני - חתוך לרצועות.

21/2 כוסות חומץ או לימון.

4 כפות מלח,

3 כפות סוכר,

להוסיף מים רתוחים עד לכיסוי הירקות.

להניח במקום מואר, תוך 48 שעות לפחות הירקות מוכנים.

בתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת