00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תבשיל חומוס ונקניקיות

זוכרים שהאיש שאיתי חקלאי?
אז מידי פעם אני מקבלת ממנו ומהחברים שלו משלוחים של כל מיני ירקות, עלים ופירות שאיתם אני צריכה לאלתר מהר מהר לפני שיתקלקל.
בשבוע שעבר קיבלתי משלוח ענקי של מלפפונים (חילקתי המון וגם החמצתי), שקית ענקית של עגבניות (שהפכה לקופסאות קופסאות של עגבניות מרוסקות מוכנות לשימוש - מתכון בקרוב) וארגז מלא בחומוס יבש, כזה שצריך לנקות אותו מעלים יבשים וענפים - ישר מהשטח.
אז שוב שקלתי, שמתי בשקיות וחילקתי לקרובים ונשארתי עם 2 ק"ג חומוס יבש.
השרתי את החומוס במשך 24 שעות, בישלתי, חילקתי לשקיות של 1/2 ק"ג והכנסתי למקפיא. (מ-2 ק"ג חומוס יבש יצא לי  4 ק"ג חומוס מבושל).
עכשיו יש לי חומוס מוכן לבישול, בלי הפשרה, ישר לסיר! ממליצה גם לכם להכין ולהקפיא במקום קופסאות השימורים...
 
ואם אתם שואלים את עצמכם מה יש לעשות עם כ"כ הרבה חומוס חוץ ממרח חומוס?  אז הנה כמה רעיונות מהבלוג - נסו את זה, או את זה, וגם זה מעולה.
והנה עוד מתכון אחד טעים שכייף להכין עם הילדים והילדים נהנים לאכול.
 
תבשיל חומוס ונקניקיות
 
מצרכים:
2 בצלים גדולים פרוסם לחצאי עיגולים
200 גר` חומוס מבושל / משומר
חבילה נקניקיות עוף
4-5 שיני שום פרוסות
1/2כפית כרכום
כפית כמון
1/4 כפית בהרט
מלח
פלפל שחור
מים חמים
 
אופן ההכנה:
בשמן זית מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן.
מוסיפים את החומוס והתבלינים ומערבבים היטב.
את הנקניקיות פורסים לעיגולים (יופי של עבודה לילדים), מוסיפים לסיר ונותנים להן צריבה קלה.
מוסיפים מעט מים חמים, מערבבים ומבשלים כ-20 דק`, עד שהנקניקיות מוכנות.
 
 
 
לבשל עם ילדים, תעסוקה בחופש הגדול
 
מתבשל
 
 
בתאבון  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת