00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגיות שושנים מעולות

 

נגמרו לי כל הנשנושים הטעימים... הייתי חייבת משהו מתוק. המכורים למתוק (כמוני :) בטח מבינים אותי. בשבילי , אלא בשביל מי? טוב כמובן שאני לא אוכלת הכל לבד, אבל אצלי בפריזר תמיד יש משהו!

 
לא ידעתי מה להכין, כי התחשק לי פשוט משהו מתוק, לא מוגדר בטעם. במקביל, התחלתי לעשות סדר במזווה לראות מה יש לי ומצאתי כמה אינסטנט פודינג שתוקפם עומד לפוג. מייד ידעתי מה אעשה- עוגיות שושנים עם אינסטנט פודינג. כמה זמן שלא הכנתי אותן והן נהדרות ! המתכון שעשיתי שייך לניקי ב. המדהימה.

 

 לא עשיתי שינויים כלל. הבצק רך מאד,ולאחר אפייה פשוט נימוח בפה. בין כל שלב לשלב אכן הכנסתי למקרר ובהתחלה אף לפריזר כי היה חם מאד היום והבצק נהייה לי מושי מדיי.

הכנתי ע"פ הגירסה החלבית. התוצאה שווה כל שנייה שבוזבזה....

מתכון נהדר לעוגיות שושנים

 מצרכי הבצק:

420 ג` קמח תופח (3 כוסות)

3 חלמונים

200 ג` חמאה קרה חתוכה לקוביות - מחמאה (לפרווה)

גביע שמנת חמוצה - מיץ תפוזים (לפרווה) 

100 ג` סוכר (חצי כוס)

כפית תמצית וניל

 המילוי:

3 חלבונים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
אינסטנט וניל

 הכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק, לצנן שעתיים במקרר, מכוסה- ציננתי בפריזר.

 2. לחלק את הבצק לשלושה חלקים, לעבוד כשהחלקים האחרים ממתינים במקרר. לקמח משטח עבודה ולרדד לעלה- רידדתי על נייר אפייה מקומח.

 3. הכנת המילוי: להקציף חלבונים וסוכר עד שמתקבל קצף יציב.  להוסיף ע"י קיפול את האינסטנט. למרוח על העלה את הקרם ולגלגל בעדינות לרולדה, להקפיא לחצי שעה.

(כיוון שהיה כ"כ חם היום,והבצק נהייה רך הרבה יותר מהר מרגיל, נעזרתי בנייר האפייה עצמו וגילגלתי באמצעותו את הבצק בעדינות ובסבלנות..:). 

  כך לעשות עם שני החלקים האחרים. - שני הגלילים הנוספים שלי עדיין בפריזר מחכים לשעת "הכושר" שלהם כשיגיעו אורחים...

 4. לחתוך לפרוסות ולהכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 180 מעלות.  כ 15 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

 

תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת