00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תבשיל עוף בסגנון קוצ`יני

מזמן לא העלתי לכאן מתכון ששייך לעדה הזו. האוכל שלהם כל כך טעים אבל בדרך כלל ארוך הכנה, דורש טיגון ועם לא מעט שלבים, מה שלא ממש עושה לי חשק להכין (לצערי).
המתכון הזה בנגוד למה שכתבתי, פשוט להכנה! השלב שאני הכי לא מסמפטת בו הוא טיגון העוף, אבל לאחר מכן הכל רץ ורק צריך לתת לתבשיל להתבשל על אש קטנה ולהנות אחר כך מתוצאות נפלאות!
 
מתקבל תבשיל חריף ובעל טעמים מגוונים, עם רוטב עשיר אשר דורש לידו חלה טריה.
רצוי לבקש מהקצב שיפרק את חלקי העוף לקטן יותר ממה שמקובל. את הירך מחלקים ל-2 חלקים ולשוק קוטמים את העצם שאינה עטופה בבשר.
 
 

תבשיל עוף קוצ`יני

 

מצרכים:

4 כרעיים מחולקות - כל כרע ל-3 חלקים קטנים

3 בצלים קצוצים

4-5 שיני שום קצוצות

2 ס"מ ג`ינג`ר חתוך לקוביות קטנות

פלפל ירוק/אדום חריף

1 קופסא 100 גר` רסק עגבניות

2 כפות גרגירי חרדל טחונים (ע"י מכתש ועילי או כוס)

1 כף גרגירי כוסברה טחונה גס

 

פלפל שחור

1 כפית כורכום

1 כף פפריקה מתוקה או חריפה

מלח

עלי VEPLA (עלי קארי) קצוצים או מעט תבלין קארי

1 כפית סוכר

 כף חומץ

 

אופן ההכנה:

במחבת קטנה ויבשה קולים את הכוסברה והחרדל עד השחמה קלה - לא לשרוף ולא להשחים מידי!!

את העוף מטגנים מכל הצדדים ומוציאים לקערה.

מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל הירוק/אדום, הג`ינג`ר והשום וממשיכים לטגן.

מוסיפים את העוף המטוגן, רסק העגבניות והתבלינים למעט המלח!! את המלח מוסיפים בסוף הבישול.

בשלב זה מוסיפים את החומץ.

מוסיפים כ1/2-3/4 כוס מים, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהעוף רך וממש מתפרק מהעצמות. ניתן להפוך את חלקי העוף במהלך הבישול.

מוסיפים את המלח, מתקנים תיבול, מנערים את הסיר לערבוב אחרון ומכבים את האש.

 

 

 

 

בתאבון וסוף שבוע נעים

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת