00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגת גבינה נהדרת ללא סוכר

 

גם להכי מתוקים מגיע- עוגת גבינה נהדרת ללא סוכר.

את העוגה הזו הכנתי כתגובה לפל שכתבה על עוגת הגבינה הקודמת :"בעוגה כזו אין שום מניעה לתחליף ובטוח שישאר מוצלח", אז כבר למחרת הכנתי את אותה הגברת בשינוי אדרת ויצאה עוגהה סופר טעימה. לא הרגשתי שום שוני בטעם.

כיוון שאין פה עינייני הקצפה והעוגה מאד קלה להכנה אין שום מניעה להחליף את הסוכר בתחליף סוכר. מודה ומתוודה שאת העוגיות לא החלפתי כיוון שלא היו לי באותה עת כאלו (ללא סוכר), אבל גם בזה, לדעתי, למי שמעוניין ,אין בעיה. השתמשתי בעוגיות פתי בר שהן  העוגיות הכי דלות בסוכר שאני מכירה. בנוסף, הפחתתי מאד את כמות החמאה( בהשוואה למתכון הקודם) ושמתי רק 100 גרם וזה נהדר, ומספיק בהחלט. 

עכשיו כשאני חושבת על זה, אני מניחה שניתן להחליף את העוגיות גם בעוגיות ללא גלוטן ואז העוגה גם אפשרית לאכילה לחולי הצליאק.

אז כמו שלירז אמרה- "אין כמו עוגת גבינה טובה להעביר איתה את החום",  תהנו. 

עוגת גבינה נהדרת ללא סוכר

 המצרכים:

200 גרם פתי בר 
100 גרם חמאה מומסת  

750 גרם גבינה לבנה 5%
3 ביצים
3/4 כוס תחליף סוכר

לציפוי:
2 שמנת חמוצה 9%
2 כפות תחליף סוכר

ההכנה:

טוחנים את העוגיות או שוברים לחתיכות קטנות (אני מפוררת בידיים) ומוסיפים חמאה מומסת. מערבבים ומשטחים על גבי נייר אפייה בתוך התבנית. (נייר האפייה בא למנוע נזילות, במידה ויהיו, לכן להשאיר מעט קצוות מסביב לתבנית). להדק היטב את הפירורים לתבנית.

בקערה גדולה מקציפים יחד את הביצים, הגבינה ותחליף הסוכר עד שהתערובת אחידה ושופכים על תחתית הביסקוויטים.

מכניסים את התבנית לתנור מחומם לחום בינוני 180 מעלות לכ-20 דקות. להוציא את העוגה כשהיא עדיין רוטטת כולה ולתת לה לנוח 10 דקות בצד. משאירים את התנור דולק.

 בינתיים בקערה קטנה מכינים את הציפוי: שמנת חמוצה ותחליף סוכר. מערבבים היטב היטב עד שהתחליף סוכר מתמוסס. בתום 10 הדקות, בזהירות, כף אחר כף, מניחים את הציפוי על גבי העוגה,( אני תמיד מתחילה מבחוץ כלפי פנים), עד שכל העוגה מצופה. מכניסים שוב לתנור ל10 דקות נוספות וזהו. מוציאים מהתנור ומקררים בחוץ. העוגה עדיין נראית לא אפויה לגמרי אבל ככה היא נראית, לא לדאוג.  

לקרר את העוגה כארבע שעות להתייצבות ואז להתחיל להנות מעוגה טעימה ללא רגשות אשמה.

חידוש: ערכים מספריים למרכיבי העוגה כולה.

סה"כ קלוריות:3109

סה"כ שומנים: 203

סה"כ פחמימות: 189

 

מוזמנים לבקר בבלוג החדש שלי  בנושא הפעלות לילדים, מבחנים ,הכנה למבחנים ועוד:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/userBlog.aspx?FolderName=kidsactivandtest

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת