00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

חדר האוכל

חדר האוכל, שאול המלך 23, תל-אביב

 

בחודש האחרון יצא הבלוג לחופשה בשל טיול שערכתי בקרואטיה, סלובניה והונגריה. היתה זו נסיעה מהנה במיוחד - ובעת הקרובה בכוונתי לשתף אתכם ברשמים משם. בינתיים אחזיר חוב קטן מארוחה במסעדת "חדר האוכל", שהשתתפתי בה טרם נסיעתי. מכיוון שעבר מאז כבר זמן מה, לא אכתוב ביקורת מפורטת, אלא רק אתייחס לרושם הכללי מהמקום – וכמו תמיד גם אעלה תמונות.

 

"חדר האוכל" היא מסעדה המגישה מטבח ישראלי ביתי עם נגיעה עדכנית. היא הוקמה לפני כשנה וחצי כסוג של תגובה למיתון שבדיוק פרץ בארץ (שאת מחירו נאלצו לשלם מאז לא מעט מסעדות). היא זוכה לפופולאריות רבה (בכתבה שפורסמה עליה נכתב, שלמעלה מאלף סועדים מבקרים בה מדי יום) - ולביקורות משתפכות (מגזין "על השולחן" לדוגמא העניק לה את תואר "מסעדת השנה").

 

מה זה "מטבח ישראלי ביתי עם נגיעה עדכנית"? מדובר באוכל משלל עדות ישראל, עממי ברובו, שמקבל טוויסט שאמור לשדרגו. זהו לא מקום מפואר, לא תמצאו פה חומרי גלם יקרים – והתמחור מתאים לכל כיס (רוב המנות העיקריות הן באזור ה- 50-60 ₪). הוא מעוצב כחדר אוכל של קיבוץ: שורות שורות של שולחנות משותפים, ארוכים, שנייר פשוט נפרש עליהם - ושסכו"ם מונח במרכזם. ברקע רעש והמולה שמזכירים חדר אוכל (האקוסטיקה אינה בדיוק הצד החזק כאן). יש גם מספר שולחנות פרטיים למי שמעוניין באווירה אינטימית יותר.

 

ביקורינו במקום נפתח למרבה הצער ברגל שמאל. למרות ששבוע קודם לכן הזמנו מראש שולחן פרטי, הושבנו לבסוף בשולחן משותף (בטענה ש"ביום שישי זה בעייתי לשבת בשולחן פרטי"). צמוד אלינו (ואני מתכוון ממש צמוד – ללא מרווח כלל) סעדה משפחה ישראלית גדולה עם ילדים רעשניים, שמדי פעם אף הכו על השולחן המשותף והרעידו את הצלחות שלנו. בתור פיצוי קיבלנו אמנם מנה ראשונה על חשבון הבית – אך לטעמי טעויות כאלה לא אמורות להתרחש במקום שמכבד את עצמו. אם המסעדה אינה יכולה להבטיח ללקוחותיה שולחן פרטי, אז לפחות שתאמר זאת מראש בטלפון.

 

להלן המנות שהוזמנו.

 

מנות ראשונות:

 

קרם חצילים (18 ₪)

 

סיגרים ממולאים בתערובת כבדים (29 ₪)

 

סלט תמרים לחים (28 ₪). המנה הוגשה עם גבינת עיזים ואגוזי מלך.

 

סלק ממולא בשר בקר (36 ₪). המנה הוגשה עם סירופ רימונים.

 

פילה בקר צרוב (49 ₪). זאת המנה שקיבלנו על חשבון הבית. היא הוגשה עם לביבת תפוח אדמה.

 

לחם הבית (12 ₪)

 

מנות עיקריות:

 

סיר הבית (56 ₪). המנה הכילה בשר בקר, מנגולד, חומוס, טחינה ועטיפת בצק ירושלמי.

 

 

 

עוף שחור (76 ₪). עוף שקיבל צבע שחור משילוב של תערובת עשבי תיבול.

 

פרגית על האש (52 ₪)

 

רצועות פילה בקר (84 ₪)

 

קינוחים:

 

קרם בוואריה (22 ₪)

 

עוגת תמרים חמה (24 ₪)

 

אז איך היה? ובכן, את רוב המנות כבר אכלתי בעבר אינספור פעמים במסעדות עממיות שונות. הן היו טובות וחביבות, אך האמת היא שאף אחת מהן לא ממש נחרטה לי בזיכרון. בטח שלא אחזור לכאן שוב במיוחד עבור אף אחת מהן. באתי למקום עם ציפייה למטבח ישראלי משודרג – ורוב הזמן קיבלתי את המוכר והשחוק. אולי הבאז הרב סביב המסעדה גרם לי לפתח ציפיות מוגזמות. בכל מקרה, בניגוד למבקרים אחרים, לא חשתי שהאוכל הישראלי מגיע פה אל מחוזות הגורמה. הכל היה פשוט, בסיסי, טוב- אך לא מעבר לזה.

 

"חדר האוכל" אינה מסעדה למי שמחפש ריגושים קולינאריים. זה גם לא המקום הרומנטי לחגוג בו אירועים מיוחדים. זוהי מסעדה ישראלית עדכנית, המותאמת לזמן ולמצב הרוח הכללי הנוכחי. אם מגיעים עם ציפיות מתאימות, היא עשויה להתגלות כמקום מוצלח. אני מצידי אמשיך לחפש אוכל מעניין, מאתגר וייחודי יותר. אוכל ישראלי ביתי אני מעדיף לאכול במסעדות פועלים עממיות.

 

ציון: 3 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 17/03/2011

 

ארוחה שאכלתי ביום שבת באחרון בחדר האוכל היתה חביבה להפליא. באופן כללי יותר נחמד לטעמי לבקר במסעדה בשעות הצהריים מאשר בערב – ויום שבת הוא אידיאלי לכך. הפעם החלטתי מראש להתמקד במנות הראשונות – והאסטרטגיה הזו הוכיחה את עצמה. המנות הראשונות כאן מוצלחות בהרבה מהעיקריות, מתומחרות בצורה מתונה וניתן להרכיב מהן בלבד ארוחה ישראלית נהדרת. המנות המוצלחות ביותר היו: עלי גפן ממולאים, קרם חצילים וסלק ממולא. ארוחה זו זוכה אצלי בציון 4 כוכבים.

 

 

להלן המנות שהוזמנו:

עלי גפן במילוי אורז, לבנה, מלפפון ושמיר (24 ₪):

 

קרם חצילים (18 ₪):

 

סלק ממולא (36 ₪). זהו סלק הממולא בבשר בקר, ומוגש עם יוגורט עיזים וסירופ רימונים:

 

כרובית מטוגנת (19 ₪):

 

כבד קצוץ (22 ₪) המוגש בצל סגול, בצל מטוגן ומלפפון חמוץ.

 

קרם תירס טרי (36 ₪) המוגש עם פטריות ומוצרלה:

 

בורקס בטטה אפויה (38 ₪):

 

סלט חדר האוכל (26 ₪). המנה מכילה ירקות, ביצה קשה וגבינה לבנה.

 

לחם הבית (12 ₪):

 

קבב טלה בגריל (49 ₪). המנה העיקרית היחידה שהוזמנה.

 

בננה מוטי (28 ₪). הגרסה הישראלית לבננה לוטי מתאילנד:

 

ויקטורי בוואריה (28 ₪):

 

 

עדכון מתאריך 17/02/2012:

לאחרונה אכלתי ארוחה מוצלחת נוספת בחדר האוכל. לא ארחיב הפעם, האמת היא שאין יותר מדי מה לחדש, אך להלן התמונות להנאתכם:


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת