00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת שיש נפלאה!

כשהמתכון הזה מבית היוצר של פנינה ט עלה לאויר הוא מיד תפס לי את העין. ולא, זה לא בגלל שאני אוהבת במיוחד עוגות שיש, נהפוך הוא. אני לא מתה עליהן ובכלל, עוגות ספוג לא עושות לי את זה אלא אם כן הן מעוטרות ומצופות בקצפת או/ו פירות.
העוגה הזו נראתה לי עשירה ולחה יותר, שבבי השוקולד בעיסה יוצרים עיניין נוסף בעוגה, כך שמהרגע שקראתי את המתכון עד שהייתה לי בדיוק אחת כזו בבית, עברו כמה שעות בודדות
 
הקרדיט המלא שייך לאמא של פנינה שהעבירה אותו אליה לפני 39 שנה!! (תודו רק זה מסקרן... זו פשוט עוגה של פעם!) ואת המתכון תמצאו גם כאן בבלוג העשיר של פנינה ט "סבתא מבשלת וגם... סורגת".
 
אני עשיתי בעוגה שינוי אחד קטנטן, הוספתי גביע של שמנת חמוצה בגלל שהיה לי אחד כזה פתוח במקרר, אתם מוזמנים להחליט אם להוסיף או להשמיט אותו מהמתכון.
 
עוגת שיש נפלאה - אמא של פנינה ט
 
מצרכים:
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
4-5 כפות מים
70 גר` חמאה
 
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
4 כפות שמן
1 גביע שמנת חמוצה
 
כוס וחצי קמח תופח
100 גר` שוקולד מריר קצוץ גס
אפשר להוסיף גם 100 גר` צימוקים *אני וויתרתי
 
אופן ההכנה:
1. לבשל ביחד את כל המצרכים בקבוצה הראשונה כאשר את החמאה מוסיפים בסוף. מצננים.
2. מפרידים את הביצים ומקציפים במיקסר ביחד עם כוס סוכר את חמשת החלבונים עד קבלת קצף יציב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, סוכר וניל, שמן ושמנת חמוצה.
4. את הקמח מערבבים ביחד עם השוקולד הקצוץ והצימוקים.
 
5. לאחר שהקצף יציב מוסיפים אליו את תערובת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה.
6. שופכים מעל את קרם השוקולד ומערבבים ב-3 תנועות קיפול תוך סיבוב הקערה .
שימו לב - ** יש לקרם נטיה לשקוע ולרדת לתחתית הקערה, לכן הרימו עם הלקקן את הקרם ממש מהתחתית.
** לא רצוי לערבב יותר מידי אחרת כל הצורות המשויישות יעלמו.
7.  לצקת לתבנית 26 משומנת, לישר את פני העוגה עלידי דפיקת התבנית על השיש בעדינות. להכניס לתנור שחומם ל-175 מעלות לכ-40 דק`.
לצנן בחוץ.
 
יופי של עוגה! עסיסית, יפה, גבוהה, רכה וטעימה!
 
 
 
 
ממליצה לכם "לטעום" מהאוכל של סבתא (מבשלת וגם... סורגת)
יש לה בהחלט מה להציע.
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

75 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת