00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

פיצה ביתית נהדרת

חם בחוץ, אפילו בערב. התחשק לנו משהו ממש כיפי וקל לארוחת ערב. התחשק לנו פיצה. לי ולבן שלי.

יש לי מתכון של פיצה מעולה, אבל ראיתי את הפיצה בבלוג  משהו טוב של דנה 20 והייתי חייבת לנסות. פיצה פצצה. טעימה ביותר. יצאה לי קצת עבה, בפעם הבאה ארדד מעט יותר. הבצק נהדר ונוח לעבודה. הבן שלי הכין אותו והצליח ללא מיקסר. הוספתי עוד כף מים אחת בנוסף.

כמות השמרים במתכון הייתה נראית לי מוגזמת אבל לא הפחתתי! השתמשתי בשמרים יבשים ובאמת יצאה טובה מאד. לא היו ריחות לוואי או טעם לוואי של שמרים שמזה טיפה חששתי. 

הבצק ממש מומלץ! . יצאה לי כמות של 5 פיצות אישיות. 2 נאכלו, 3 הוקפאו לפעם הבאה ככדורי בצק. מהמתכון המקורי של דנה, אימצתי רק את הבצק, רוטב עשיתי פשוט ורגיל, כזה שהילדים שלי יאהבו.

את הפיצה שלי אכלתי עם סלט. התוספות היו גבינה בולגרית,מוצרלה, צהובה רגילה וזיתים שחורים. יאמיי.

 מתכון פיצה של אייסברג וולקנו

5 פיצות אישיות בקוטר 30 ס"מ

המצרכים:

לבצק
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
1 כף שטוחה (10 גרם) סוכר
1 כף (15 גרם) מלח
1/2 2 כפות (25 גרם) שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)
1 כוס (240 מ"ל) מים (אם משתמשים בשמרים יבשים משתמשים במים קרים, אחרת במים פושרים)
לשימון : כף שמן זית - לא שמתי

לרוטב: ( רוטב שלי )

2 כפות רסק עגבניות
שום כתוש משני שיניים
מלח, פלפל
1/2 כוס מים.

תוספות: גבינה צהובה מגוררת,בולגרית מפוררת, מוצרלה מפוררת, זיתים שחורים.

ההכנה:

לבצק: שמים בקערה את הקמח, המלח והסוכר. בקערה נפרדת שמים את השמרים והמים הקרים, מערבבים ומוסיפים לקערה. ( אני הוספתי את השמרים ישירות לתוך קערת הקמח, רק לא ביחד או ליד המלח). לשים כ 8 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש (אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים ). יוצרים מהבצק כדור. מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ומניחים לתפיחה שעה.
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות)  ומשמנים את התבניות בשמן זית.- (לא שימנתי, הנחתי נייר אפייה רגיל ללא שומן.)
מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק לחמישה חלקים. מניחים את הבצק על המשטח, מרדדים אותו, משטחים אותו קלות בידיים ומותחים בעדינות לצדדים עד שמתקבל בצק דק  (הבצק תופח במהלך האפיה) - כאן הייתה הטעות שלי- לא רידדתי במערוך אלא רק עם הידיים עשינו ( הבן שלי) ולכן יצא לי בצק קצת עבה - מניחים בתבנית.
 
לרוטב: מבשלים את כל רכיבי הרוטב כשתי דקות על אש קטנה עד שהרוטב מבעבע. מניחים בצד, נותנים לו להתקרר קלות.
 
מורחים את רוטב העגבניות על הבצק, מניחים את המוצרלה ומפזרים מעליה את הגבינה הנוספת המגוררת. אופים 10-12 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים. מגישים חם.
תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת