00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

לביבות אפויות של חצילים קלויים עם גבינה בולגרית

קליתי 2 חצילים וגמבה אחת. התחשק לי לאכול שוב את החציל הקלוי. בשנייה האחרונה שיניתי דעתי, קורה לא?

אז מה עושים איתם אם לא סלט? למי יש רעיונות להבא?

הלכתי על משהו חדש חדיש ומחודש, גם בשבילי. עשיתי לביבות והוספתי להם גם גבינה בולגרית. יצא יאמי..... אכלתי עם סלט והייתה לי ארוחה לתפארה.

הרעיון מבוסס על המתכון הזה של יעל גרטי

הנה המתכון ללביבות חצילים קלויים עם גבינה בולגרית

המצרכים:

2 חצילים קלויים וקלופים
1 גמבה קלויה וקלופה
150 גרם גבינה בולגרית
פלפל, מלח לא צריך כי הגבינה מלוחה
1 כפית בזיליקום יבש או כמה עלים טריים קצוצים.

1 ביצה
5 כפות פירורי לחם  מתובלים

ההכנה:

שמים את החצילים הקלויים והגמבה הקלויה במסננת ונותנים לנוזלים לצאת. לוקחים את החצילים והגמבה וחותכים אותם בסכין לחתיכות ( כמו שחותכים סלט ירקות) בצורה גסה.  אליהם מוסיפים את הגבינה הבולגרית ומפוררים אותה ביד. מוסיפים פלפל ובזיליקום ומערבבים ביד היטב. טועמים. למי שלא מספיק מלוח יכול להוסיף מלח. אני לא הוספתי ויצא נהדר.

עכשיו אפשר להוסיף את הביצה ואת פירורי הלחם. לערבב היטב שוב בידיים ולהכניס למקרר להתייצבות.  

לאחר כשעה להוציא מהמקרר. לפרוס נייר אפייה על תבנית גדולה ולשמן אותה היטב! ליצור עם ידיים מעט רטובות לביבות, ולהניח על גבי הנייר.

להכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ל30 דקות. להוציא את התבנית ולהפוך בזהירות עם מרית את הלביבות לצידן השני. לאחר עוד 20 דקות כשהשחימו יפה להוציא מהתנור. לא לגעת בהן עד שיתקררו. מעט, כ- 10 דקות.

זהו, אפשר להגיש עם סלט ליד. נהדרות.

תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת