11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

מאפינס פטל ושוקולד לבן


הרבה זמן לא הייתי כאן... והאמת שממש התגעגעתי!!!
החלטתי להכין מאפינס פשוטים וטעימים לחברה שלי אנבלה שילדה את בנה הראשון- בועז!!! (מזל טוב מותק) הכנתי לה גם עוגת גבינה פירורים...
המאפינס ממש טעימים עם שילוב מעניין של חמצמצות מהפטל והמתיקות של השוקולד הלבן. (מי שלא אוהב פטל יכול להחליף אותו בכל פרי אחר או פשוט להוריד אותו מהמתכון)
את המתכון לקחתי מהטור המדהים של נטלי לוין המוכשרת שכותבת ב-http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3889916,00.html Ynet
וזה קישור לבלוג המתוק והמקסים שלה-מומלץ ביותר!!! http://www.oogio.net/

מרכיבים:

2 כוסות קמח לבן
שקית אבקת אפייה
ביצה גדולה אחת
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל-לא חובה
70 גרם חמאה מומסת
250 גרם (מיכל) שמנת מתוקה (במתכון המקורי כתוב שמנת חמוצה)
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
150 גרם פטל אדום קפוא או טרי (אני התשמשתי בקפוא)
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
תבנית מאפינס-12 שקעים
אופן הכנה:
בקערה גדולה מנפים יחד קמח ואבקת אפייה לתערובת אחידה.

מוסיפים פנימה ביצה, סוכר, חמאה מומסת, שמנת חמוצה, קורט מלח ותמצית וניל, ומעבדים יחד בעזרת כף גדולה או מרית.
מוסיפים את הפטל והשוקולד הלבן, ומקפלים פנימה בעדינות-(לא טורפים, באמצעות מרית או כף) שימו לב לא לערבב את התערובת יותר מדי בשביל שהיא תצא אוורירית ולא דחוסה מדי.


משמנים תבנית מאפינס ומעבירים את התערובת אל תוך השקעים. מקפידים למלא עד שפת השקע-אם אתם רוצים שתיווצר כיפה עגולה.

אופים את המאפינס 20-25 דקות בתנור שחומם ל-165 מעלות, עד שקיסם המוחדר למרכזם יוצא עם פירורים לחים. מצננים לטמפטורת החדר ומגישים.

בתאבון!!!!

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת