88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

שורבה - מרק עם אורז ועוף בטעם חמוץ

 

השורבה, אוכל ידוע ליהודי כורדיסטאן. את השורבה, נהגנו לאכול בבית כל השנה, אבל הכי טעים היה לאכול את השורבה בחורף, כשקר בחוץ, היינו טובלים פרוסת לחם שחור ואוכלים, זה היה מעדן, עד היום אני נזכרת בטעם, לא מצליחה לשחזר אותו, מגיעה רק על יד.

פתאום באמצע החיים, בא לי שורבה, אז כמובן רצה להכין

 

 

מצרכים: 

1 כוס אורז שטוף ומסונן

2 גזרים פרוסים לעיגולים

3 שוקיים או איזה סוג שאוהבים (ירכיים, כנפיים)

1 בצל קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

1 מיץ מלימון

1 כף שמן

1 כף מלח

מי שאוהב יכול להוסיף 1 כף מרק עוף

 

הוראות הכנה:

 

להכניס את השמן לסיר, לחמם מעט, להוסיף את הבצל, להשחים, להוסיף את העוף, לטגן בערך רבע

שעה, לערבב מידי פעם כדי שהעוף לא ידבק לסיר 

להוסיף את הגזר, לערבב מעט, להוסיף 4 כוסות מים ולהרתיח . כשרותח, להוסיף רסק עגבניות,

מרק עוף, מלח, לימון להמשיך לבשל עוד 20 דקות

 

לאחר 20 דקות להוסיף את האורז, לערבב, ולבשל 15 שעה עד שמוכן

 

מי שאוהב שורבה נוזלית, יוסיף רק 1/2 כוס אורז

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת