קנלוני
קנלוני- צינורות פסטה ממולאים בגבינות וירקות ואפויים ברוטב אדום,רוטב בשמל, טעים, טעים ומגרה.
כשמשפחתי ,בעלי ,גיסתי ושני ילדיי הבוגרים ,חזרו מטיול בר מצווה בארה"ב לפני שנה הרשמים שלהם בנושא האוכל היו מאתגרים.הם התנסו במסעדות בשר, מסעדות איטלקיות ואחרות. הבת שלי חזרה עם הטעם של קנלוני ממולא בתרד ורוטב שמנת. הופתעתי כיון שידעתי שהיא לא בעד תרד, או מנגולד.
לפני כחודש ביקרתי בחנות "ספייסס" באזור מגוריי ונתקלתי במבצע של פסטות, אני יודעת שאיכות הפסטות בחנות היא טובה והחלטתי לקנות מספר סוגים , המבחר אעלה את התשוקה לקנלוני, אז החלטתי להכין קנלוני מעט אחר. להלן מתכון שעבר בהצלחה במשפחתי.
1חבילת צינורות פסטה,או 1 חבילה צדפות גדולות.
2בצלים קצוצים דק.
1 חבילת מנגולד, נקייה ,שטופה וחתוכה דק.
1 חבילת פטריות חתוכות דק,
לטגן את הבצלים עם 3 כפות שמן זית, להוסיף את הפטריות לאדות.
להוסיף את המנגולד- לבשל ביחד.
לתבל במלח, פלפל, 3 שיני שום קצוצים.
רוטב עגבניות.
11/2 ק"ג עגבניות גדולות ובשלות.
2 כפות שמן זית.
1 בצל קצוץ דק,
2 שיני שום כתושות
1 כף עלי אורגנו מיובשים,
2 כפות עלי ריחן קצוצים גס.
4 כפות רסק עגבניות,
2 כפיות סוכר,
מלח ופלפל.
חולטים את העגבניות, מנקים אותם מהקליפה וקוצצים.
מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים, תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך.מוסיפים את את העגבניות, האורגנו ,הריחן, רסק העגבניות ,השום,והסוכר.
מביאים לרתיחה, מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף רתיחה , כשהסיר מכוסה.
הרוטב מסמיך, בודקים טעמים.
לבשל את הצדפים בהרבה מים מתובלים בכף מלח- כפי שכתוב על האריזה.
לסדר בתבנית רחבה את הפסטה.
לפזר את מלית המנגולד, באופן אחיד.
ומעל לשפוך את הרוטב , בכמות גדולה כך שיחלחל פנימה לתוך הצדפים.
לגרר גבינת פרמזן מעל, ולאפות כשעה .
במידה ומשתמשים בצינורות קנלוני - ממלאים כל צינור וצינור מסדרים אחד ליד השני בתבנית מרובעת, שופכים רוטב פסטה בנדיבות ומעל מגררים פרמזן.
בתאבון.
הוספת תגובה
8 תגובות