00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגת גבינה אפויה של סבתא צופייה

זה הקינוח שהכנתי לחברתי לאחר שטרפנו את הפשטידה והסלט: עוגת גבינה מדהימה. תשאלו למה עוגת גבינה. או: התשובה הייתה כ"כ ברורה לי. חברתי גרה בארה"ב,שיקגו. לא תמיד גרים ליד חנויות שמוכרות מוצרים מהארץ וגם אם כן, אתה חושב פעמיים אם להכין עוגת גבינה ישראלית, כי אתה עשוי להרגיש שאתה אוכל זהב.. מרוב שהגבינה הישראלית שם "זולה"...תאמינו לי, עברתי את זה על "בשרי".  בכל מקרה, קלעתי בול- היא לא אכלה עוגת גבינה ישראלית כבר הרבה מאד שנים.

את העוגה הזו אני זוכרת שהכינו אצלינו בבית סבתא כמעט מאז שנולדתי. בכל ארוע משפחתי , הייתה העוגה הזו מופיעה. זו "העוגה של סבתא צופייה", ככה קראנו לה.
תמיד ליקקנו את האצבעות ממנה, עד היום בעצם,היא עדיין "מופיעה" בכל ארוע משפחתי. היום, כשאני מכינה אותה, אני מתענגת על שני דברים: אחד זה הטעם הגבינתי המדהים שלה ודבר שני - הזכרונות...

זו עוגת גבינה עם מרקם מאד נעים בפה. כיף לאכול אותה כשהיא ממש קרה. השילוב של הביסקוויטים עם הגבינה מאד טעים. אחותי כבר שידרגה ומכינה עם ביסקוויטים בטעם שוקולד אז גם המראה החיצוני של העוגה וגם הטעם משתנים מעט אם לא לאמר משתדרגים.. אני בינתיים נשארתי עם המקור שאני מאד אוהבת :)

מתכון לעוגת גבינה אפויה מדהימה!

המתכון מתאים לתבנית עגולה 24.

המצרכים:

200 גרם פתי בר טחון
150 גרם חמאה מומסת - בפעם הבאה אפחית ל-100 גרם, זה לגמרי יספיק לדעתי.

750 גרם גבינה לבנה 5%
3 ביצים
3/4 כוס סוכר - אפשר חצי כוס למי שאוהב קצת פחות מתוק.

לציפוי:
2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר

ההכנה:

מפוררים את העוגיות ( אני מפוררת בידיים) ומוסיפים חמאה מומסת. מערבבים ומשטחים על גבי נייר אפייה בתוך התבנית. (נייר האפייה בא למנוע נזילות, במידה ויהיו, לכן להשאיר מעט קצוות מסביב לתבנית). להדק היטב את הפירורים לתבנית.

בקערה גדולה מקציפים יחד את הביצים, הגבינה והסוכר עד שהתערובת אחידה ושופכים על תחתית הביסקוויטים.

מכניסים את התבנית לתנור מחומם לחום בינוני 180 מעלות לכ-20 דקות. להוציא את העוגה כשהיא עדיין רוטטת כולה ולתת לה לנוח 10 דקות בצד. משאירים את התנור דולק.

 בינתיים בקערה קטנה מכינים את הציפוי: שמנת חמוצה וסוכר. מערבבים היטב היטב עד שהסוכר מתמוסס.(ערבוב בכף ). בתום 10 הדקות, בזהירות, כף אחר כף, מניחים את הציפוי על גבי העוגה,( אני תמיד מתחילה מבחוץ כלפי פנים), עד שכל העוגה מצופה. מכניסים שוב לתנור ל10 דקות נוספות וזהו. מוציאים מהתנור ומקררים בחוץ. העוגה עדיין נראית לא אפויה לגמרי אבל ככה היא נראית, לא לדאוג.  

לקרר את העוגה כארבע שעות להתייצבות ואז להתחיל להתענג. 

בפעם הבאה שאני עושה אותה, אנסה לעשות אותה עם תחליף סוכר.

תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת