22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


מתכון לקוסקוס - לתחרות מתכון מהספרים

 

 

בצלאל בבלוגו הזמין אותנו לתחרות "מתכון מהספרים"

להעלות מתכון של אוכל שהולך עם המשפחה הרבה שנים בליווי סיפור מיוחד

ואני החלטתי לספר על הקוסקוס ועל סיפור אהבה מאוד מיוחד שהתלווה אליו בכל השנים

קוסקוס

  
 
הכנת הקוסקוס :

מצרכים:

1 ק"ג סולת,

3-5 כפות שמן,

3.5 כוסות מים

קורט מלח.


אופן ההכנה:

 
שמים את הסולת בתוך קערה הגדולה.
מוזגים כף שמן
 
לערבב בידיים כדי שמקסימום שמן יספג לתוך מקסימום סולת.

מוסיפים בהדרגה מים תוך ערבוב הסולת כדי שמקסימום סולת תספוג את המים והלחות.
מנפים בנפה עד אחרון הגרגרים. .

מניחים את הסולת בסיר המחורר ומניחים מעל למרק הרותח - למשך 45 דקות. (לא יותר מידי שאז הסולת תהה דביקה וגמישה מידי).
 
יש כאלה שמבשלים מתחת למים, ויש מתחת למרק

מורידים את הסולת מאש ומרוקנים חזרה לתוך הקערה הגדולה.

פותחים את הקוסקוס בזהירות (כי הוא חם ) ומניחים לו להתקרר מעט. אחר כך מפוררים ותך כדי ערבוב בידיים שופכים בהדרגה 2 כוסות מים כדי שיספגו בכל הקוסקוס שנוצר.

מוזגים עליו 4 כפות שמן גדולות וקורט מלח - מערבבים ומפוררים באמצעות הידיים.

מכניסים שוב לסיר המחורר . מניחים מעל המרק הרותח ל 20 דקות אז אמורים אדים לעלות מתוך הקוסקוס - כך הוא מתבשל לו כ 20 דקות נוספות .

מורידים את הקוסקוס ומפוררים אותו שוב בקערה הגדולה.

מנפים את הקוסקוס בנפה עד שאחרון הגרגרים מסוגל לעבור אותה
עכשו הקוסקוס מוכן כשהוא דק, מפורר ורך...
ומוסיפים את המרק הירקות הבשר והעוף, מעדן, טעם החיים
 
 
קודם כל אומרים שהטוניסאיות יש להם ישבן גדול בגלל הקוסקוס.....:P
 
והסיפור המיוחד
 
חמותה של אחותי הייתה מכינה כל רביעי ולפעמים ביום שישי קוסקוס
יום רביעי בשבוע זה היה הנוהג אצלה
 
לחמותה של אחותי יש אח שהם מאוד קשורים אחד לשני
אהבת אחים מדהימה ומיוחדת
 
ואז לפני מעל 20 שנה, כל פעם שהכינה קוסקוס ביום רביעי
אחיה היה עושה תאונה ותודה לאל היה ניצל בנס
כשהיא עלתה על זה....צירוף מקרים.....נדרה נדר לא להכין קוסקוס יותר ביום רביעי, והפסיקה.....ומאז לא היו תאונות
 
הקוסקוס אחותי מכינה, עדיין לא הגעתי לרמה של הכנת הקוסקוס, ואין צורך כעיקרון, פעם בכמה שבועות אחותי מכינה, למדה מחמותה ואנחנו אוכלים
 
המתכון והסיפור משתתפים בתחרות "מתכון מהספרים"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת