00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

עוגה / עוגיות גזר

 

יש המון מתכוני עוגות גזר באינטרנט. לא יודעת למה "נדלקתי" דוקא על העוגה שפורסמה בבלוג של אמא של סכרתי  

 

חומרים

3 ביצים
11/4 כוס סוכר או תחליף סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות גזר מגורר
11/2 כוסות קמח
1 כפית א. אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש- לא שמתי
1/4 כפית אגוז מוסקט
1  כוס אגוזי מלך שבורים

ההכנה:

טורפים נמרצות בקערה במיקסר ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה .
טורפים פנימה שמן ותמצית וניל. מוסיפים גזר ומערבבים תוך כדי "קיפול".

בקערה אחרת מנפים יחד קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הגזר. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. ( מקפלים קמח לתוך התערובת). מוסיפים פנימה את האגוזים.

יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות. מכניסים לתנור חם, 180 מעלות ל35 - 40 דקות תלוי בתנור. עד שקיסם יוצא מעט יבש אך עם פירורים לחים.

הכנתי את העוגה ככתבה, החלפתי ושמתי במקום סוכר - כמו סוכר

היא היתה טעימה, אם כי לא יצאתי מגידרי כי חלקה הפנימי נותר מעט לח. יתכן ואני טעיתי והוצאתי אותה מוקדם מדי

התלבטתי מה לעשות ובהבזק של רגע החלטתי לפרוס את עוגה, לסדר בתבנית ולהכניס לתנור לייבוש. 180 מעלות כחצי שעה

התקבלו עוגיות טעימות מאוד, בדיוק במידה בין יבשות לעסיסיות, כמעט כמו סוכריה רכה, צבע חום עמוק נהדר ואגוזים עם טעם פריך ומתפצפץ

 

 

מומלץ

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת