00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

התוספת שתופסת: אגוזים מקורמלים

תמיד יש לי במקפיא אגוזים מקורמלים. כשהתחלתי להכין אותם לפני כמה שנים טובות, זה היה לפני הקיץ, והטיימינג יצא נהדר כי בקיץ אוכלים הרבה סלטים מעניינים, אני חשבתי שבחורף זה פחות מתאים.

אבל טעיתי, בגדול! הקיץ הסתיים, וכל האגוזים נגמרו. כמובן שהכנתי עוד. מאז יש לי כל הזמן במקפיא שקית כזו. כשנגמר- מכינה עוד. פשוט מאד ודורש רק אגוזים - מכל סוג שתרצו, סוכר ומים. וטעים , טעים. תיזהרו לא לנשנש ככה סתאם, זה ממכר....ומשמין.

אז מבחינתי- זה המשדרג העיקרי של הסלטים בקיץ ובחורף. 

המתכון הזה של לירון כהן, היה אחד ממנהלי הקומונה "אפיה מהנה וגם בישול", אבל הקומונה לצערי, אינה פעילה יותר.

מתכון לאגוזים מקורמלים של לירון כהן

המצרכים:

150 גרם סוכר - 3/4 כוס
50 מ"ל מים - 1/4 כוס
200 גרם אגוזים -2 כוסות אפשר סוג אחד ואפשר לערבב.
20 גרם חמאה - הפעם לא שמתי

הערה: על אותה כמות סוכר ומים שמתי 3 כוסות, 2 אגוזי מלך ואחת שקדים טבעיים.

ההכנה:

בסיר על אש קטנה שמים מים וסוכר. מבשלים עד 118 מעלות ( לי אין מד חום אז לשים לב שהסירופ אינו מזהיב, אך הוא מבעבע לפחות 3-4 דקות )

אחרי שהגיע הזמן הזה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שהסוכר מתגבש עליהם וסביבם ונוצר מרקם חולי.

כזה:

 

משאירים על הגז וכל חמש דקות חוזרים לערבב היטב ( מערבבים עם כף עץ), ככה לפחות 20 דקות ( לפחות אצלי, כיוון שהשתמשתי הפעם בסיר כבד). בכל מקרה, צריך להיות במטבח, כדי להריח , יכול להיות שהסוכר יהפוך לקרמל יותר מהר.   

ברגע שהסוכר הופך לקרמל, להיות צמוד לסיר, זה בערך תהליך של 3-4 דקות, עד שכל האגוזים מתקרמלים אבל צריך לערבב כל הזמן את הסיר עם הפסקות של 20-30 שניות כדי לתת לאגוז להתקרמל.

זה נראה ככה:

 

ברגע שכולם כבר זהובים- חומים, לכבות את האש, ולהוסיף את החמאה ( לא חייבים, אני הפעם שכחתי לשים), לדעתי זה נותן ברק ואולי עוד תוספת קטנה לטעם. לערבב היטב ואז לשפוך את תכולת הסיר על גבי נייר אפייה פרוס על השיש או על תבנית אפייה. באמצעות הכף עץ ( זהירות זה רותח!) להפריד את האגוזים כמה שניתן אחד מהשני. ברגע שהם ייתיבשו, זה ייקשה על המלאכה.

לתת לאגוזים ל"שבת" על נייר האפייה כ-10 -15 דקות עד שיצטננו, להכניס לשקיות ניילון ולאפסן בפריזר עד לסלט הבא...

בוא נראה כמה תספיקו לנשנש עד שכולם ייכנסו לשקית. אני נישנשתי אולי 10... יואוווווווו זה טעים.

סה"כ התהליך כולו כשעה .

בתוך הסלט מתחבאים:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת