00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

חצילים ברוטב בלסמי

למי שמחפש מנה קלילה וקייצית, קלה להכנה, הנה מתכון משגע.

אחרי שהכנתי את המנה של חצילים בפרמזן, נשאר לי עוד חציל אחד חתיך ומיותם. חיפשתי עוד מתכון טוב ומבטיח. הגעתי לאתר של קיצי. אתר מקסים כשלעצמו, הרבה פעמים נעזרתי בו. על הדף הראשי שלה, מופיע החציל המדהים הזה. כשראיתי , ידעתי- את זה אני חייבת לנסות.

ניסיתי ונהנתי. מנה משגעת. בעלי ביקש עוד מנה כזו להיום.. באמת משובח , חגיגי , קייצי, וטעם נהדר.

אז למתכון הפשוט והקל הזה.

אני מביאה את המתכון כלשונו .

חצילים ברוטב בלסמי עם גבינה בולגרית

המצרכים:

6 חצילים בינוניים- לי היה רק אחד אבל היום יהיו עוד :)
גבינה בולגרית מפוררת ( בידיים)- כמות :כל אחד מתאים לפי כמה שאוהב.

לרוטב המדהים:

 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זיתולה (או 40 מ"ל שמן קנולה+40 מ"ל שמן זית)
1 כפית שמן שומשום - לא שמתי
1 כפית סילאן
60 (1/4 כוס) מ"ל חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון
3 שיני שום כתושות
כפית גדושה חרדל דיז'ון
פלפל שחור גרוס
מלח

מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת סוגרים ומשקשקים לערבוב.

להכנת החצילים:

מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו.
מניחים נייר כסף בתחתית תבנית התנור, מחוררים את החצילים עם מזלג ומניחים בתבנית.
מכניסים את התבנית לתנור המחומם ל- 20 דקות, הופכים את החצילים וממשיכים לאפות
עוד כ- 20 דקות עד שהחצילים רכים (בודקים בעזרת מזלג).
מניחים את החצילים הקלויים בתוך מסננת לצינון וניקוז הנוזלים.
מקלפים את החצילים. חותכים כל חציל ל- 4 (חתך לאורך וחתך לרוחב) יוצקים מעל את
הרוטב ומערבבים בעדינות.

אני חתכתי את החציל לאורך בלבד והגשתי את המנה פושרת , עם בולגרית קרה ויצא מעולה לטעמי.

תהנו,

נ.ב. הערה קטנה: את הרוטב יש לשפוך על החציל רק סמוך להגשה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת