00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

אגרול - עלי סיגר ממולאים בחצילים וגבינות

 

אחד המתכונים הראשונים שפרסמתי בבלוג היה אגרול על בסיס עלי סיגר ואפויים. היה זה במסגרת התמודדות ( בלתי נגמרת ) עם המשקל. את הרעיון קיבלתי ממתכון שנתקלתי בו במסגרת שומרי משקל. והרעיון הוא שאפשר לאכול הכל - עם מודעות ופרופורציה.

רבים מאלה שניסו את המתכון מאוד התלהבו ועדהיום אני מקבלת הודעות מאנשים שניסו ונהנו. יש כאלה שמכינים כמות גדולה, מקפיאים ומפשירים לפני האוכל במיקרו.

לאחרונה חזרתי שוב למשטר אכילה כלשהו במטרה לחזור ולרדת במשקל וניזכרתי באגרול המיתולוגי.

הפעם מצאתי במקרר שלושה חצילים קלויים שהכנתי לשבת ובעצלנותי כי רבה הם נותרו מיותמים במקרר.

מעכתי היטב את החצילים. הוספתי גבינה בולגרית, גבינה רגילה ביצה תבלינים ומלאתי עלי סיגר שהיו לי בהקפאה. והתוצאה - הריהי לפניכם, אבל הטעם, הטעם - רק מי שיכין יזכה לטעום.

 

 

והמתכון המלא ל- 10 אגרולים

3 חצילים בינוניים קלויים

200 גר' גבינה בולגרית עדינה 5%

200 גר' גבינה "חלקה" 5%

מלח, פלפל שחור טחון

חבילת עלי סיגר קנויים

1 ביצה.

 

 

אופן ההכנה

- להוציא את התוך של החצילים ולמעוך היטב.

- לערבב עם שאר המרכיבים

- לתבל במלח ופלפל שחור

- לפרוס עלה סיגר, להניח 2 כפות גדושות מהמלית על השליש הראשון של העלה לקפל את החלק התחתון, לקפל משני צידי הסיגר ולגלגל - מה שנקרא במחוזותינו צורה מעטפה .

-לרסס תבנית חד פעמית ולסדר את היחידות בצפיפות.

- לרסס שוב מעל .

- להכניס לתנור מחומם ל180 מעלות כחצי שעה.

- סלט ירקות גדול וקערת זיתים ליד - ולהתענג.

- המלית יכולה להיות כיד הדמיון - פירה עם בצל, פטריות מוקפצות, תערובת ירקות, תערובת גבינות, תערובת פירות ועוד ועוד.

 

 

נקודות:

כל יחידה = 2 נק'

 

בתיאבון

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת