00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סנייה בבצק עם חציל קלוי וטחינה גולמית

 ישבתי וחשבתי מה לכתוב כהקדמה למתכון הזה אבל החלטתי שאין צורך להכביר מילים. המתכון פשוט מדבר בעד עצמו!
 
אבל בכ"ז איך בכלל חשבתי על הרעיון? רציתי להכין משהו לארוחת ערב שבת בה ארחתי את המשפחה של האיש שיכלול בשר טחון ובצק. לא בא לי שוב על גלילות בצק פילאס עם בשר בפנים, הן די מיצו את עצמן מבחינתי למרות שאני תמיד נהנת לאכול מזה... אז חשבתי וחשבתי כמעט יום שלם עד שהגעתי לרעיון הזה!
החשק לסנייה, החשק למשהו עם בצק והגריל גז החדש שאישי קנה (מה שהקל עלי בשריפת החציל), הניבו את התוצאה הזו.
 
 
 
סנייה בבצק עם חציל קלוי וטחינה גולמית
 
מצרכים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן רגיל או קמח שטיבל 2     
15 גר` שמרים יבשים - כף אחת גדושה
50 גר` שמן זית (או 50 מ"ל)
ככוס וחצי מים פושרים
1/4 כף מלח (5 גר`)
1 כף סוכר  (20 גר`)
 
לבשר:
1 בצל גדול קצוץ
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה בהרט
 
50 גר` צנוברים
 
1 חציל קלוי, קלוף וחתוך לקוביות
 
כ-200-250 גר` טחינה גולמית (בערך חצי קופסא קטנה)
 
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
 
אופן ההכנה:
במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב, עד שהבשר מחליף צבע. ממליחים ומפלפלים מוסיפים בהרט, מערבבים היטב ומכבים את האש.
 
את החציל קולים, קולפים וחותכים לקוביות.
 
מכינים את הבצק- לקערת המקסר מכניסים את הקמח והסוכר, מוסיפים את השמרים ומערבבים עם כף. מוסיפים מלח ושמן זית ושוב מערבבים.
מוסיפים מחצית מכמות המים ומפעילים את המקסר על מהירות איטית.
מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ולא יבש (עדיף שיצא מעט דביק ואם יש צורך מוסיפים עוד כף קמח).
לשים את הבצק 10 דק`!  ** אין צורך להתפיח!
 
הרכבה:
מרדדים מחצית מכמות הבצק לעיגול גדול כך שיכסה תבנית פאי בתחתית ובדפנות בנדיבות!!
מניחים את הבצק על התבנית המשומנת כששוליו נופלים החוצה.
שמים את הבשר על הבצק (השתדלו לא להעביר נוזלים), מפזרים צנוברים ואפשר גם חופן פטרוזיליה קצוצה, שופכים מחצית מכמות הטחינה מעל הבשר, מסדרים את קוביות החציל מעל הצנוברים והטחינה ושוב שופכים טחינה על פני החצילים.
ממליחים ומפלפלים, סוגרים את שולי הבצק מסביב לחציל, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
 
אופים בתנור שחומם מראש לטמפ` של 180 מעלות כ-30 דק` עד שהבצק מזהיב.
  
 
 
 חציל קלוי ובשר טחון מתבשל
 
 שופכים טחינה גולמית בנדיבות
 
 סוגרים את שולי הבצק כאשר המרכז חשוף
 
 מוכן
 
  
ומשארית הבצק מכינים פוקאצ`ות קטנטנות 
 
 
הערות:
* אם אתם לא מחובבי הטחינה הגולמית ומעדיפים אותה כטחינה מוכנה (עם לימון, מלח, מים ושום) אז ניתן להכין את המתכון עם טחינה מוכנה.
*  המאפה טעים הרבה יותר יום אחרי ההכנה ואחרי חימום במקרוגל (כן, כן במיקרוגל). הבצק הופך להיות רך יותר וטעם המילוי מזכיר מאד כבד קצוץ.
* הכנתם, אכלתם ונשארה חתיכה. המאפה שורד מצויין הקפאה. כך שניתן גם להכין מראש ולהוציא כשצריך.
* אם לא ממש בא לכם להכין פוקאצ`ות משארית הבצק, הכינו פשוט חצי מכמות הבצק (250 גר` קמח).
 
בתאבון!
 
*************************************************************************
 
ועוד משהו קטן...
המחשב שלי בבית מקולקל, נכנס ויוצא מהמעבדה בזמן האחרון ובלי התראות מוקדמות. לכן אין לי אפשרות להכנס לבלוג בשעות הערב כדי לענות לכם על שאלות וסתם להגיד תודה. בעבודה אני משתדלת אבל לא תמיד מצליחה, אז קבלו את התנצלותי אם תשובות לשאלות שלכם מתמהמהות מלהגיע.
מקווה שהפעם הוא יחזור ויעבוד בלי תקלות מעצבנות!
 
שיהיה סוף שבוע נעים וטעים לכולכם
וחופשה נהדרת לכל ילדי הגנים ובית הספר 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת