00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט אחד ארוחה מלאה

להעלות את הפוסט הזה בשבילי זו נוסטלגיה לשמה.
את הסלט הזה אילתרתי כשעברתי לגור עם האיש שלי ברווקותינו לפני 11 שנים. הייתי מכינה אותו לפחות פעם בשבוע ובכל פעם מאלתרת תוספת אחרת. לא צריך כלום ליד למעט אולי פרוסת לחם.
יש בו הכל, ירקות טריים, ירקות קלויים, אגוזים, תוספת בשרית או חלבית לפי החשק ובעיקר כמות גדולה מהכל כך שבקלות ניתן לשבוע ולהרגיש שאכלנו בריא וטוב!
שנים שלא הכנתי את הסלט הזה כי אם לומר את האמת הוא דורש זמן הכנה לא קצר, בכל זאת צריך לחתוך את כל הירקות, לקלות את הקישוא, לבשל את הבטטה, לקלות את האגוזים וגם בתוספת צריך לטפל. זמן ההכנה אמנם ארוך אבל ההשקעה משתלמת מכל הבחינות!
 
הפעם הכנתי את הסלט לארוחת צהרים בשרית כך שמראש וויתרתי על תוספת של עוף או בשר לסלט אבל אם אתם מכינים את הסלט לארוחת ערב, אל תוותרו ותוסיפו לו רצועות סינטה צרובות על מחבת פסים (מעדן!), רצועות חזה עוף מתובלות במעט מלח ופלפל וצרובות גם הן על המחבת, או קוביות גבינת פטה או חלומי מטוגנת, כי כך זו פשוט ארוחה מלאה, בריאה וטעימה.
 
 
סלט כל טוב
 
מצרכים:
ראש חסה
גזר
עגבניות שרי חצויות
פטריות שמפיניון
1 בטטה
1 קישוא
נבטים
אגוזי מלך
גרעיני חמניה
גרעיני דלעת
 
רוטב:
3 כפות גדושות מיונז
1 כפית גדושה חרדל גרגירים
מיץ מלימון 1
מלח
פלפל שחור גרוס
מים
 
** תוספות: רצועות סינטה / רצועות חזה עוף / גבינת חלומי / גבינת פטה
 
אופן ההכנה:
את הבטטה קולפים וחותכים לחצי לאורכה, מניחים על צלחת ומכניסים למיקרוגל ל-4 דק` על טמפ` הכי גבוהה. בודקים עם מזלג אם הבטטה רכה ואם לא ממשיכים לעוד דקה במיקרו. חותכים לקוביות.
את החסה חותכים לרצועות.
את הגזר קולפים בעזרת קולפן וממשיכים עם הקולפן לקבלת רצועות דקות.
את הפטריות והעגבניות חוצים.
את הקישוא פורסים באלכסון, מורחים במעט שמן זית וקולים על מחבת צלעות עד שהקישוא מתרכך מעט ומקפל פסי צריבה. חותכים לרצועות את פרוסות הקישוא הקלויות.
את כל האגוזים קולים על מחבת יבשה.
 
שמים בצנצנת או כלי לרוטב את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים/מנערים היטב עד לקבלת רוטב דליל. (שמים 1/4 כוס מים ומוסיפים לפי הצורך) טועמים ומוסיפים לימון / מלח / חרדל לפי הטעם.
 
בקערה שטוחה (אני השתמשתי בקערת פסטה גדולה) שמים את הירקות בשכבות : חסה, גזר, עגבניות, פטריות, קישוא, בטטה.
ממש לפני ההגשה מפזרים את הפיצוחים ומעל את הנבטים הדקיקים. שופכים את הרוטב ומגישים.
 
את הסלט הזה לא מומלץ לערבב! בעזרת שתי כפות סלט גדולות חופנים את הסלט (כף מהתחתית וכף מלמעלה) ומעבירים לצלחת כך שמקבלים מנה עם כל סוגי הירקות.
 
 
 
אפשר לשחק עם מיני האגוזים לפי מה שאוהבים
 
רוטב יחסית דליל
 
 
 
מוכן להגשה
 
** אם רוצים להכין את הסלט ליומיים כדאי לשים רוטב בצלחת ולא על הכלי המרכזי, כך שהסלט ישמר גם ליום המחרת.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

40 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת