77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ג`חנון - כמעט בכל שבת בבוקר, יש אצלי ג`חנון

 

 

 

את המתכון קבלתי מחברה תימניה, רונית הראל

הוראות  מקדימות להכנת ג'חנון:

  1. לאפיית הג'חנון יש להצטייד בסיר מיוחד, קונים בחנויות כלי בית
  2. אני שמה את הג'חנון בתנור או על הפלטה ביום שישי בלילה, בערך בשעה 11:00
  3. את התנור אני מכוונת ל-100 מעלות ובבוקר אני בודקת את הג'חנון, אם מוכן מורידה ל-80 מעלות אם לא, משאירה 100 מעלות ומשגיחה שלא ישרף.
  4. אפשר להניח מעל גם ביצים קשות, אני שמה את הביצים בסיר נפרד, ביחד עם תפוחי אדמה.

מצרכים:

  1. 3 כוסות מים
  2. קילו וקצת קמח
  3. כף וחצי מלח
  4. 4 כפות סוכר
  5. 1 כפית דבש
  6. אבקת אפיה
  7. 1 חבילה מרגרינה מחמאה מומסת

הכנה:

  1. ללוש את כל החומרים עד לקבלת עיסה יפה ולא דביקה
  2. לקרוץ 12-14 עיגולים ולשים אותם במעט שמן שלא ידבקו אחד לשני
  3. להשאיר למנוחה של שעתיים לפחות, כמה שיותר, יותר טוב.
  4. לפתוח לעלה דק, למרוח מרגרינה מחמאה מומסת, לגלגל
  5. בשלב זה אפשר להקפיא אותם, להניח במגש ניילון ומעליהם במרווחים להניח את הג'חנון אחד ליד השני, לא להצמיד אותם
  6. להניח בסיר של ג'חנון פיתה, מעליה נייר אפיה ובתוכו את הג'חנון
  7. לאפות כל הלילה בחום של 100 מעלות 

         

 

 

           

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת