00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

קציצות מעורבות של עוף ובקר נהדרות ונימוחות ברוטב

28/06/2010

המתכון הזה מבוסס על מתכון שאחותי קיבלה ממכרה ואני מודה לה מאד- כי הוא מעולה!

מדובר פה בטיפה יותר עבודה ותיכף תבינו למה, אבל העבודה שווה את הטעם הנהדר והעסיסי של הקציצות עם וגם בלי הרוטב!

מתכון לקציצות מעורבות של עוף ובקר ברוטב

המצרכים:

1/2 קילו עוף טחון
1/2 קילו בשר בקר טחון
3 בצלים גדולים קצוצים
1 ביצה
1/2-3/4 כוס פירורי לחם מתובלים
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט
חופן כוסברה קצוצה- לא שמתי
חופן פטרוזיליה קצוצה

קערת קמח לקימוח הקציצות
מעט שמן לטיגון

לרוטב:

2 כוסות מים
כף כורכום
כף שמן
מעט מלח

ההכנה:

מערבבים היטב את הבשר והעוף, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים כולל הפטרוזילה.

במחבת גדולה מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבצל לתערובת הבשר ללא השמן. מערבבים היטב.  בעזרת ידיים רטובות מכינים קציצה שטוחה , מצפים אותה קלילות בקמח ושולחים בחזרה למחבת ( זו שהוצאנו ממנה את הבצלים). מחכים 3-4 דקות להשחמה והופכים לצד שני.

בינתיים בסיר גדול ושטוח  שמים את המים, שמן, כורכום ומלח עבור הרוטב. מרתיחים.  כשהקציצות הראשונות יוצאות מניחים אותם ישר ברוטב, לבישול של חצי שעה בערך.

אני לא הכנסתי ישר את הקציצות לסיר , אלא הוצאתי אותן תחילה לנייר סופג . את החלק השני של הרוטב עשיתי בשלב מאוחר יותר של היום כשהייתי שוב במטבח. 

הקציצות שיוצאות מעודנות ועסיסיות להפליא!

מגישים על אורז לבן או פתיתים עם המון רוטב.

תהנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת