00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

חצילים בפרמזן או Eggplant parmesan

הבת שלי היום בת שנתיים.איך שהזמן טס, רק אתמול ילדתי אותה...

החלטתי לעשות משהו קצת יותר מושקע להיום: חצילים בפרמזן או בשם הידוע יותר Eggplant parmesan .המתכון  למעדן הנפלא הזה מבוסס כמעט ברובו על המתכון של מרתה סטיוארט, אך בשונה מהמתכון הרגיל - אופים את החצילים ולא מטגנים אותם.

יש קצת עבודה במתכון- להכין את החצילים- לטבול אותם בביצה ובפירורי לחם ואז להרכיב את המנה אבל אח"כ אפשר להתענג. יוצאות בערך 6 חתיכות ענקיות או 8-9 קטנות יותר.

בהחלט מתאים כמנה עיקרית בארוחה חלבית או צמחונית. מגישים עם סלט כלשהו ליד ולא צריך יותר כלום. חגיגה! 

מתכון לחצילים בפרמזן או Eggplant parmesan

המצרכים:

ספריי שמן זית או שמן זית לשימון נייר האפייה

2 חצילים גדולים
2 ביצים
2 כפות מים
2/3 כוס פירורי לחם מתובלים
3/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת או כל גבינה צהובה אחרת
מלח ופלפל

לרוטב:

מיכל שלם של עגבניות מרוסקות עם בזיליקום
200 גרם רסק עגבניות
מלח ופלפל
1/2 כפית קינמון
מעט אבקת שום או שום כתוש
1/4 כוס מים

ההכנה:

פורסים את החצילים לאורך, קצת פחות מס"מ עובי. מניחים על מגש או צלחת גדולה, מפזרים מלח בישול ע"מ להוציא מרירות. מחכים חצי שעה, שוטפים ומייבשים היטב.

משקשקים את 2 הביצים עם 2 כפות מים ושמים בקערה . גם את פירורי הלחם שמים בקערה אחרת.

מכינים 2 תבניות עם נייר אפייה משומן בספריי שמן זית או מרוח קלות בשמן זית.

לוקחים כל פרוסה , טובלים בביצה, מנערים משאריות ומעבירים לקערת פירורי הלחם. מצפים היטב משני הצדדים ומעבירים לתבנית. כשהתבנית מלאה ,מכניסים לתנור מחומם, חום בינוני 180 מעלות לכ-40 דקות, 20-25 דקות לכל צד או עד שמתחיל להזהיב.

בינתיים מכינים את הרוטב: את כל מרכיבי הרוטב שמים בסיר קטן, מרתיחים, מבשלים כעשר דקות ומכבים את האש.

הרכבת המנה:

לוקחים תבנית גדולה ( לקחתי פיירקס מלבנית), שמים 4 כפות מהרוטב שיכסו את כל התחתית. מעל מניחים בצפיפות את החצילים. ממליחים ומפלפלים. שוב רוטב מעליהם שיכסה ( בערך מחצית החומר ) ואז מפזרים גבינת פרמזן (או צהובה)ופירורי מוצרלה. שוב שכבה נוספת, מלח-פלפל ולהמשיך לפי אותו עיקרון כשהחלק העליון יהיה גבינה.

כיוון שהחצילים כבר אפויים יש לאפות בסה"כ כ-20 עד 30 דקות בחום בינוני עד שהגבינה מבעבעת.

להמתין כ 5 דקות להתייצבות המנה ולהגיש חם. אחחחחחחח, איזה טעים זה, מעדן.

הערה: ניתן בשלב ציפוי החציל להוסיף לתערובת פירורי הלחם גבינת פרמזן, תבלינים נוספים כמו בזיליקום או אורגנו. אני לא עשיתי זאת-  רציתי לחסוך בקלוריות ואת הבזיליקום הכנסתי ברוטב .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת