88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

בראוניז/עוגת שוקולד א.א - בלי גלוטן ובלי לקטוז

למה יש לי הרגשה שמה שמסקרן אתכם למקרא הכותרת זה פשר התוספת "א.א"??? המממ... טוב. אז לא אמתח אתכם יותר מדי, מבוא קצר ובסיכומו גם מה פשר ה'א.א'.

יצר הנתינה הוא משהו גנטי כנראה, כך אני מסבירה את האהבה לאפייה נטולת הגלוטן בה הדבקתי את אחותי היפה, ברמה שגרמה לה להצטייד במיטב הקמחים והרכיבים כדי לאפות בבית בשביל הבת של החברה ובשביל הבוסית של הבת שלה. ברור שלא בתשלום, אפילו לא לכיסוי המצרכים (אבל אולי פעם...), היא פשוט נהנית לאפות את המתכונים שהיא טועמת אצלי כחלק מ'קבוצת הביקורת' ולחלק לצליאקים שהיא מכירה ואוהבת. וכשהלב מלא כוונות טובות, יוצא גם שלפעמים הכוונות הללו הופכות לגלגל הצלה של רגעים אישיים קטנים ומתוקים. מה הכוונה? הכוונה שגם היא, כמוני, נתקעת לפעמים בלי קמח רגיל (שתינו ממעטות לעשות בו שימוש בשל חסרונותיו הרבים) וזה קורה, ע"פ חוקי מרפי, בדיוק במקרים שיש את החשק הכי עצים עד כדי בלתי נשלט לאפות משהו ועכשיו!. אחותי, מבורכת הכישרון, לא איבדה עשתונות, ובדקה מה כן יש בארונות... לאלתר... תמיד אפשר. ואז ממעמקי מדף מוקצה בארון (הדבקתי עד הסוף) מחייכת אליה שקית הקמח לעוגות ועוגיות של א.א.ק אורנים. נו, טוב... בסה"כ כוס קמח היא צריכה למה שהיא רוצה להכין וגם ככה מדובר באילתור... מה כבר יכול לקרות? שווה לנסות... היא חושבת לעצמה.

כשהתוצאה יוצאת מהתנור, מתקררת מעט, והבראוניז מוכנים לאכילה... היא נותנת ביס וחצי ולא מתאפקת (למרות שזה לא בריא לה!) ואצה לשגר הודעה נלהבת לאחותה, זו אני (אייקון של משוויצה;)..., על הבראוניז הכי מדהימים שהיא טעמה מעודה. ואחותי... טעמה בראוניז בחייה, הרבה יותר ממני, זה בטוח! אז אם אחותי אומרת - זה חייב להיות שווה. ואם זה כזה שווה וגם נטול גלוטן וגם נטול לקטוז... אני מכינה את זה בתרמומיקס ומפרסמת. ההבדל היחיד בין הכנה בתרמומיקס להכנה במיקסר מתבטא בהקצפת הביצים עם הסוכר - הבדל קטן מאוד ובגוף המתכון אציין בסוגריים את ההכנה במיקסר כפי שהכינה אחותי.

עוגת השוקולד של אחותי אילנה - הקסם שבפשטות, השלמות שבאילתור

כמובן שבלי לשנות משהו, לא ארגיש שאני יוצאת ידי חובה... אז מאחר ומבט חטוף במתכון הקנה לי תחושה שכמות השוקולד כבדה על היחס בין המרכיבים החלטתי לצמצם מעט (1/3...) ולבדוק מה קורה. מסתבר ש-100 גר' שוקולד בעוגה, בהתחשב ברוטב שעוד ניצוק עליה בגמר האפייה, הופכים את הבראוניז לעוגת שוקולד אוורירית וספוגית שיכולה להיאפות בשתי תבניות אינגליש קייק קטנות... פתרון מעולה ל'עוגת הבית' בין רגע.

טוב, הגענו לסוד ה-א.א: לבראוניז הללו קראתי "בראוניז א.א" גם בגלל המקור, אחותי אילנה (אחת משתי האחיות היפות שלי), וגם כסימן זיהוי להתבססות שלה על הקמח של א.א.ק אורנים. בלי תוספות, בלי קישקושים, בקלי קלות - שיא הפשטות והטעם.

פחות שוקולד... עוגה אוורירית בסגנון הזאכר טארט האוסטרית

 

כמות לתבנית מלבנית גודל 30X22 ס"מ

המצרכים ההכנה
  1. 100 גר' שוקולד מריר (150 לבראוניז)
  2. 150 גר' מזולה לייט בטעם חמאה (מרגרינה מופחתת שומן עם שמן קנולה)
  3. 3 ביצים גדולות
  4. ¾ כוס סוכר
  5. 1 כוס קמח לעוגות ולעוגיות א.א.ק אורנים
    להרטבת/ציפוי העוגה (נשתמש ב-¾ כמות, היתר ישמש להגשה)
  6. 100 גר' שוקולד מריר
  7. 1 מיכל (250 גר') שמנת צמחית להקצפה
תוספות שאינן בגדר חובה
  • חופן אגוזים - לפיזור על פני העוגה טרם הכנסתה לתנור
  • קוקוס קלוי/סוכריות קישוט - לזרייה מעל רוטב השוקולד כשהעוגה פושרת

1-2 ממיסים יחד (במיקרו) את השוקולד והמזולה לייט, משהים בצד לצינון חלקי.


3-4 מתקינים את פרפר ההקצפה ומקציפים את הביצים עם הסוכר 2:30 דקות במהירות 3.5 (במיקסר: מקציפים עד קבלת קצף תפוח אוורירי) למהלך 30 השניות האחרונות מורידים למהירות 1 ומבליעים את השוקולד המומס עם המזולה


5 שולפים את פרפר ההקצפה, מוסיפים את הקמח ומערבבים 30 שניות במהירות 2


6-7 כשהעוגה בתנור מכינים את הקרם ומשהים במיכל על כנו עד הוצאת העוגה מהתנור - אין צורך לשטוף את המיכל מבלילת הבצק: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת הצמחית משך 1:30 דקות בטמפרטורה 90 מעלות מהירות 2 (מומלץ מס' שניות ראשונות להפעיל על מהירות 4 לריסוק מהיר של השוקולד, אך לא חובה) - מתקבל רוטב סמיך ואחיד (או מעל להבה בינונית) 

יוצקים לתבנית (רצוי פיירקס) משומנת מרופדת בבסיסה בנייר אפייה
מחממים תנור לחום בינוני 170°C, ואופים 35 דקות
מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה יוצקים את רוטב השוקולד החם - מצננים, חותכים לקוביות ושומרים במקרר (ניתן להגיש כעוגה קרה או לחמם מעט לפני ההגשה ולהגיש כעוגת שוקולד חמה עם רוטב שוקולד חם מעל וכדור גלידה ליד)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת