00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

פילה דג אמנון ברוטב חמאה ,שקדים ושום

התלבטתי להיום בצהריים, לארוחה בשבילי, איזה רוטב אכין לפילה דג אמנון. יש לי כמה קפואים בפריזר והאמת היא שאף פעם לא ניסיתי אותם. אזרתי אומץ, קניתי ואתמול הפשרתי. אחרי חיפושים נרחבים ברחבי הנט שבהם ראיתי  כל מיני רטבים שונים לדגים החל מרוטב חריף, רוטב עם עגבניות, רוטב סויה וכ"ו וכ"ו, נפל הפור על רוטב חמאה ושום.  ולמה? כדי שאם זה ייצא טעים , זה יתאים לדיאטת אטקינס. 

האמ, שאת הרוטב הזה ראיתי בעיקר בתפריטים של מסעדות ולכן לא היה משהו רשמי . אבל מה יכול להיות כ"כ מסובך בזה? אז הכנתי לפי מה שנראה לי.

בנוסף, נורא רציתי לאכול ליד זה ברוקולי, כי זה נראה לי מתאים יחד, אבל הייתה לי רק שעועית ירוקה  - אז היא נכנסה למנה, יצא טעים ביותר.  

מתכון לפילה דג אמנון ברוטב חמאת שום מוגש עם שעועית ירוקה מתובלת.

המצרכים:

פילה דג אמנון קפוא
10-15 גרם חמאה
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל לפי הטעם
7-8 שקדים חלוטים במים חמים ( 3 פעמים כדי שהקליפה תצא בקלילות)

לשעועית הירוקה:
מלח ופלפל וחצי כפית פפריקה אדומה.

ההכנה:

מחממים במחבת את החמאה . קוצצים את שיני השום וזורקים למחבת ל- 2 דקות.מוסיפים את השקדים.מניחים את פילה הדג  בזהירות במרכז המחבת ומפזרים עליו מעט מלח ופלפל. נותנים לו 3 דקות להיצלות על המחבת והופכים אותו בעדינות עם מרית לעוד 3 דקות. מוציאים את הדג ומניחים בצלחת.

לאותה מחבת מוסיפים שעועית ירוקה ( לאחר שהיא בושלה קלות במי מלח  ) מלח , פלפל ופפריקה אדומה מרוקאית . מערבבים את השעועית עם התבלינים שהוספנו ועם רוטב החמאה, השום והשקדים, מקפיצים 2-3 דקות לתפישת טעמים וסוגרים את האש.

מגישים. אפשר ומומלץ על הדג לשים מעט לימון כיוון שטעם החמאה  הוא עדין ביותר.

תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת