00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגיות חמאה ואגוזים ללא סוכר

"מתכון לעוגיות חמאה ללא סוכר - גם לחולי סכרת מגיע להתפנק עם משהו מתוק". זה מה שכתוב בכותרת של עוגת השבוע בעיתון לאשה. העוגיות נראות טוב וידעתי שאני אנסה אותן, אבל אין ספק שאני לא מסכימה עם הכותרת.

בסוכרת סוג 1 ( מה שנקרא סוכרת נעורים) סוכרת התלויה באינסולין, כאשר אוכלים כל דבר שמכיל פחמימות צריך לתת אינסולין, בין אם זה ע"י משאבה או בזריקה. הבן שלי מחובר למשאבה וכל פעם שהוא אוכל - בוקר צהריים וערב הוא מקבל איסולין דרך המשאבה.

כל צהריים הוא מבקש קינוח. זה מה שהוא רוצה. אז מה, אני אריב איתו? לא, אני נותנת לו משהו קטן ונותנת לו על זה אינסולין בהתאם. בשעה וחצי הבאות אני דואגת לנתר אותו שוב כדי לוודא שהסוכר שלו לא עלה יותר מדיי וזהו. המזל שלי הוא שהבן שלי ממושמע. הוא יודע הוא מקבל משהו קטן אחד ליום וזהו . אבל גם כשהבת שלי הקטנה תגדל, אני אנהג אותו הדבר איתה. זה לא בגלל שיש לו סכרת, זה בגלל שככה אני חושבת שצריך לחנך ילדים. לא גדלים על מתוקים כל היום. אחד ליום זה דיי והותר.

סוכרת סוג 2 זה כבר משהו אחר ואני לא כ"כ שולטת בזה...

מפה לשם, הנה מתכון לעוגיות חמאה ללא סוכר שגם סכרתיים יכולים להתענג עליו.

המתכון של דנית קימל, עיתון לאשה

העוגיות טעימות, קלות להכנה, ללא מיקסר ועם קערה אחת מלוכלכת..:)

אני שומרת אותן בפריזר בקופסא סגורה.

המצרכים:

2 כוסות קמח
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים - אני שמתי חצי כוס אגוזי מלך בשקית ניילון קטנה ודפקתי עליה

  עם קופסת  שימורים והפכתי את האגוזים לחתיכות קטנות אך לא טחונות.
5 שקיות של ממתיק ( תחליף סוכר) על בסיס סכרין או סוכרלוז  - ( לדברי דנית האחרים
   
מתפרקים באפייה )
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כפית קינמון טחון
1 ביצה
1 כף ברנדי - תוספת שלי

ההכנה:

שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או בקערה ומעבדים לבצק אחיד. ( עשיתי ללא מעבד מזון). מרטיבים ידיים מעט וקורצים עיגולים שווים. מניחים אותם על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה. מניחים את העוגיות במרחק של 1-2 ס"מ אחד מהשניה.

את התנור מחממים ל-180. אופים כ- 15-17 דקות ( אצלי 17 דקות ) תלוי בסוג התנור, עד שמזהיבות. מוציאים ומצננים.

דנית ציינה כי כל הכמות הזו מספיקה לכ- 60 עוגיות ואז כל עוגיה כזו מכילה 46 קלוריות . לי יצאו 31 עוגיות ולכן כל עוגיה שווה פי 2 מבחינה קלורית... אלמד, לפעם הבאה אעשה אותן קטנות יותר.

תהנו.

.

.  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת